FunBox > Deus ex machina

Dolce Vita na ČETIRI TOČKA: Upoznajte Ferrarijev KABRIOLET Roma Spider

Atraktivni model pokreće V8 motor sa dva turbopunjača, dok je za prenos snage zadužen superbrzi 8-stepeni automatski menjač sa dva kvačila

Izvor: K1info/Klix.ba

20/03/2023 > 08:35

podeli vest:

Dolce Vita na ČETIRI TOČKA: Upoznajte Ferrarijev KABRIOLET Roma Spider
Foto: Youtube PrintScreen/Ferrari


Pretpostavke o novom modelu iz Maranela bile su tačne, jer je Ferrari posle kratke kampanje u Maroku predstavio model Roma Spider sa kojim će nastaviti priču započetu modelima California i Portofino.

I atraktivnu kabriolet Romu pokreće 3,9-litarski V8 motor, koji uz asistenciju dva turbopunjača razvija 620 konjskih snaga pri 7.500 obr/min i 760 Nm najvećeg obrtnog momenta od 3.000 do 5.750 obr/min.

Za prenos snage na zadnju osovinu zadužen je superbrzi 8-stepeni automatski menjač sa dva kvačila.

Neznatno povećanje mase u odnosu na Coupé verziju ne utiče da Roma Spider od 0 do 100 km/h stigne za 3,4 sekunde, što je jednako rezultatu Coupéa, a ljubitelji Ferrarijevih izdanja sa pogledom na nebo oduševljeni su odlukom u Maranelu prema kojoj je koncept tvrdog sklopivog krova svoje mesto ovaj put ustupio tradicionalnom platnenom višeslojnom krovu koji se pritiskom na taster (pri brzini do 60 km/h) spušta/podiže za 13,5 sekundi.

Kupcima će biti ponuđen izbor tkanina kao i kontrasnih šavova za krov. Da bi se putnici osećali udobno sa spuštenim krovom, tu je pokretljivi deflektor vetra koji je integrisan u naslon zadnjih sedišta.

Roma Spider bi trebalo da bude sposoban da obezbedi udobnost putnika na dugim putovanjima. Putnici napred dobijaju električno podesiva sedišta u 18 smerova koja se greju, a grejač za vrat je opcija.

Vozač ima digitalnu instrument tablu, a postoji i centralni ekran od 21 centimetra, dok kupci mogu da izaberu i opcioni ekran na strani suvozača.

Ferrari još uvek nije objavio cenu za Romu Spider čija se kabina samo u detaljima razlikuje od kabine Rome Coupé, a sasvim je jasno da je konfiguracija sedišta 2+2 naklonjena prvenstveno vozaču i suvozaču.

 

Ostavite komentar