FunBox > Lajk

ZAJAHAO CUNAMI: Ginisov rekorder Sebastijan Stojdner surfovao je na TALASU VISOKOM 26 metara

Nemac je rekord srušio u moru kod portugalskog grada Nazarea, gde je u četvrtak tragično nastradao brazilski surfer Marsio Freire

Izvor: K1info/index.hr

09/01/2023 > 09:37

podeli vest:

ZAJAHAO CUNAMI: Ginisov rekorder Sebastijan Stojdner surfovao je na TALASU VISOKOM 26 metara
Foto: Twitter screenshot


Nemački profesionalni surfer Sebastijan Stojdner pre nešto više od dve godine postavio je Ginisov rekord zajahavši talas visok čak 26 metara, a snimak njegovog poduhvata ponovo se proširio Twitterom i postala viralan.

Snimak je objavio Alvin Fu, a podelila ga je stranica Fascinating. U samo jednom danu video je imao impresivnih 20 miliona pregleda i, podrazumeva se, hiljade komentara i lajkova.

Nemački surfer rekord je srušio u moru ispred plaže Paraia do Norte, kod portugalskog grada Nazarea, a iako u opisu videa piše da je u pitanju talas od 35 metara, u komentarima su ih ispravili i objasnili da je rekord ipak bio 26 metara.

Bez obzira na to što talas nije bio visok 35 metara, ljudi su u komentarima iskazivali divljenje i poštovanje prema surferu koji se odvažio na ovako opasan poduhvat.

"Ovo je bilo suludo", "Ovo je jezivo velik talas", "Ovaj čovek ima čelična muda", "Ovo je bilo zastrašujuće, ali i fascinantno", "Svaki put kada vidim ovo naježim se", "Ako padneš s te daske, gotov si", "Kako se uopšte popeo na vrh tog talasa", "Ovaj je zajahao cunami", samo su neki od komentara oduševljenih tviteraša.

Podsećamo, u četvrtak je poznati brazilski surfer Marsio Freire (47) tragično nastradao tokom treninga na talasima u portugalskom Nazareu. To je prvi smrtni slučaj surfera na tom području, koje može da se pohvali nekim od najvećih talasa na svetu.

 

Ostavite komentar