SVEČANOST U DOMU GARDE Gašić i Mojsilović priredili prijem povodom novogodišnjih i božićnih praznika (FOTO + VIDEO)
Vesti
Zabluda je da se kora određenih plodova ne može jesti. Uz prave recepte one će se pretvoriti u nešto vrlo ukusno
podeli vest:
Umesto da bacamo kore određenih namirnica za koje verujemo da se ne mogu jesti, možemo da ih iskoristimo.
Uz prave recepte i način pripreme, kore voća (koje obično završe u đubretu) mogu da se pretvore u nešto vrlo ukusno.
Oljuštenu i narezanu koricu pomorandže potopite u centimetar vode i pustite da provri. Ocedite i ponovite postupak. Kad drugi put voda provri, dodajte u lonac 2 šoljice vode, 1 šoljicu šećera i vanilu. Pustite da provri, a zatim krčkajte 30-35 minuta dok šećerni sirup u potpunosti ne ispari. Sušite najmanje osam sati. Kad se osuši, uvaljajte u šećer i - spremne su za jelo.
Pokrijte koru pomorandže premazom tamne čokolade i ostavite da se osuši. Koristite isti recept kao i za ušećerenu pomorandžinu koru, a zatim otopite i prekrijte mlečnom čokoladom. Savršeno kao poklon, grickalica ili zdravija poslastica.
Foto: Pixabay.com
Pre nego što limun prepolovite za ceđenje, narendajte koricu za začin koji možete da dodate kuvanim žitaricama (kus-kus, pšenica), umešajte u supe, variva ili dodajte smesi za palačinke.
Za slatki, ali hrskavi međuobrok, kožu jabuke pretvorite u ukusan čips. Pomešajte šećer i cimet, ravnomerno pospite po korama i pecite 30 minuta.
Kora grejpfruta bogata je vlaknima i nikada je ne bi trebalo bacati. Za pripremu najukusnijeg čaja, jednostavno dodajte koru u ključalu vodu i pustite da krčka 15 minuta, a zatim zasladite medom.
Foto: Pixabay.com
Ostavite komentar