OKO GLAVE EVRIĆI, U RUKAMA TORTA OD PARA Đani i Zorana Mićanović napravili lom na svadbi u Austriji (FOTO)
Showbizz
Postoji nekoliko važnih razloga zašto bi trebalo da ga uvrstite u obavezan deo vaše ishrane
podeli vest:
Svako ko vodi računa o svom zdravlju, mora da zna da postoji povrće koje sprečava zgrušavanje krvi, pomaže kod varenja i topi salo.
Ako ste u mogućnosti paradajz bi trebalo da konzumirate svaki dan jer je u pitanju povrće koje topi salo, blagotvorno utiče na krvnu sliku kao i na varenje, prenosi "Tebinje live".
Mnogi ljudi ne konzumiraju paradajz dovoljno često, a postoji nekoliko važnih razloga zašto bi trebalo da ga uvrstite u obavezan deo vaše ishrane.
Foto: RINA
Istraživanja pokazuju da likopen, koji se nalazi u paradajzu, može sprečiti razvoj ćelija raka, posebno raka prostate, želuca i debelog creva, prenosi „Healthline“. Takođe je korisno znati da se kuvanjem paradajza se povećava nivo likopena u poređenju sa sirovim paradajzom.
Paradajz je bogat vitaminom C, koji je prirodni antioksidans. Osim toga, sadrži vitamin A, gvožđe i kalijum, koji igraju ključnu ulogu u održavanju zdravlja nerava i normalne cirkulacije krvi.
Vitamin K, prisutan u paradajzu, važan je za zgrušavanje krvi. Svakodnevno konzumiranje paradajza takođe će vam pomoći da održite kožu zdravom i sjajnom.
Foto: Unsplash.com
Paradajz može da smanji štetu izazvanu konzumiranjem duvana zahvaljujući kumarinskoj i hlorogenskoj kiselini koje sadrži.
Ako pokušavate da smršate, paradajz će vam biti od velike pomoći. Ima malo kalorija, a bogat je vlaknima, što znači da će vas duže držati sitim i u potpomaže da se salo topi bolje.
Ako možete, potrudite se da ga jedete svaki dan.
Prema rečima nutricioniste, pravilna hidratacija podrazumeva pravilan izbor tečnosti
31.07.2024
VestiTravari preporučuju mešavinu čajeva koja može da vam pomogne da povratite snagu i unapredite svoje zdravlje
30.07.2024
VestiPad šećera takođe može izazvati oslobađanje kortizola, koji je poznat kao "hormon trbušne masti"
30.07.2024
VestiOva biljka je bogata hranljivim i lekovitim svojstvima, koja nam može dati mnogo više od dobrog ukusa pice
28.07.2024
Vesti
Ostavite komentar