Vesti > Svet

TRAMP nije platio POREZ na prihod 2020. godine: Tvrdi da je imao POSLOVNE GUBITKE

Tramp je tokom mandata odbio da predstavi javnosti svoje poreske prijave

Izvor: K1info/Tanjug

21/12/2022 > 18:41

podeli vest:

TRAMP nije platio POREZ na prihod 2020. godine: Tvrdi da je imao POSLOVNE GUBITKE
Foto: Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik


Bivši američki predsednik Donald Tramp nije platio porez na prihode tokom poslednje godine svog mandata i prijavio je gubitak u svojim poslovnim aktivnostima, navodi se u izveštaju kongresnog odbora zaduženog za sprovođenje istrage.

Podaci koje je objavio nadležni odbor Predstavničkog doma koji vode kongresmeni iz demokratske stranke, pokazuju da su Trampovi prihodi i njegove poreske obaveze dramatično varirali tokom četiri godine koje je proveo u Beloj kući, preneo je Rojters.

Dokumentacija potvrđuje da su Donald Tramp i njegova supruga Melanija plaćali određeni iznos na ime poreza tokom sve četiri godine Trampovog mandata, ali su minimizirali svoje prihode, navodeći da su pretrpeli poslovne gubitke i prikazivali ih u nameri da smanje poreske obaveze.

Odbor Predstavničkog doma je doveo u pitanje istinitost i legitimnost nekih poreskih umanjenja, uključujući i jedno umanjenje u iznosu od 916 miliona dolara.

Tramp je tokom mandata odbio da predstavi javnosti svoje poreske prijave, iako su svi drugi američki predsednici, s izuzetkom Ričarda Niksona, redovno i uredno ispunjavali sve svoje poreske obaveze.

Trampov portparol je ocenio da je objavljivanje ovih dokumenata "politički motivisano".

- Ako se ovakva nepravda može dogoditi predsedniku Trampu, onda bez ikakvog razloga može da se dogodi svakom Amerikancu - izjavio je portparol Trampove organizacije Stiven Čeung.

 

 

Ostavite komentar