Vesti > Svet

Ako imate FACEBOOK i/ili INSTAGRAM nalog, ova PROMENA NA TWITTERU može da utiče i na vas

Twitter uklanja naloge kreirane s ciljem promocije drugih društvenih platformi i sadržaja koji sadrži linkove ili korisnička imena

Izvor: K1info/Tanjug

19/12/2022 > 10:38

podeli vest:

Ako imate FACEBOOK i/ili INSTAGRAM nalog, ova PROMENA NA TWITTERU može da utiče i na vas
Foto: Tanjug/AP


Kompanija Twitter saopštila je da će ukloniti samo naloge kreirane isključivo s ciljem promocije drugih društvenih platformi i sadržaja koji sadrži linkove ili korisnička imena.

Ovaj potez će uticati na sadržaje platformi društvenih medija poput Facebooka i Instagrama u okviru kompanije Meta, kao i platformi Mastodont, Truth Social, Tribel, Nostr i Post koje dozvoljavaju objavljivanje više sadržaja, navodi se u saopštenju kompanije Twitter.

Nakon što je kompaniju Twitter kupio američki milijarder Ilon Mask, generalni direktor kompanije Tesla, promena poslovne politike ove društvene platforme praćena je haotičnim akcijama, navodi Reuters.

U protekloj nedelji su supendovani Twitter nalozi novinara britanskog Timesa Rajana Mejsa i Posta Drua Harvela, novinara CNN Donija O'Salivana, Glasa Amerike Steva Hermana, novinara njujorškog info-portala Mashable Mata Bajndera, kao i nalog nezavisnog novinara Arona Rupara koji prati američku politiku.

Posle anketiranja 3,6 miliona korisnika Twittera, novi vlasnik kompanije saopštio je da ukida suspenzije i vraća naloge novinarima na toj društvenoj mreži jer je 59 odsto anketiranih glasalo za trenutno ukidanje te Maskove odluke. U međuvremenu Ujedinjene nacije su ocenile da je suspenzije "opasan presedan".

- Sloboda medija nije igračka - poručila je zamenica generalnog sekretara UN Melisa Fleming.

 

 

 

Ostavite komentar