Vesti > Svet

Ćićolina ima NASLEDNICU: Bivša zvezda FILMOVA ZA ODRASLE u trci za GUVERNERKU Lombardije

Buduću političarku je podržala Nova socijalistička partija Italije

Izvor: K1info/blic.rs

17/12/2022 > 16:38

podeli vest:

Ćićolina ima NASLEDNICU: Bivša zvezda FILMOVA ZA ODRASLE u trci za GUVERNERKU Lombardije
Foto: Instagram Printscreen


Fortunata Ćako (42), poznatija pod imenom Prisila Salerno, je poslovna žena i bivša glumica u filmovima za odrasle. Ona je podnela zahtev za kandidaturu za guvernerku italijanske regije Lombardija.

Kako prenose italijanski mediji, podržala ju je Nova socijalistička partija. Fortunata je već šest godina u svetu politike, a pre sedam meseci rešila je da se kandiduje za guvernerku.

Napomenula je da je u Italiji i dalje najpoznatija po nekadašnjoj karijeri pa napravila poređenje sa Amerikom rekavši da se tamo manje obraća pažnja na to čime se neko bavi.

- U Lombardiji postoje mnoge stvari koje treba da se promene: kriminal, infrastruktura, poboljšanje socijalne zaštite, zdravstveno osiguanje, turizam. Da li se naši političari voze metroom? Ja koristim metro, nemam vozača, teško nalazim mesto za parking, plaćam bolničke račune, odem u park i bojim se džeparoša - rekla je Fortunata.

- Živim između Milana i Verone jer sam oduvek u Italiji jer je za moj posao Milano je institucija. Vrlo dobro poznajem svu dinamiku Milana i Lombardije - rekla je ona.

Ukoliko pobedi na regionalnim izborima, Fortunata će poći stopama Ilone Štaler, poznatije kao Ćićolina, koja je od 1987. do 1992. godine bila u italijanskom parlamentu. A po svemu sudeći, Ćićolina bi mogla dobiti naslednicu.

 

Ostavite komentar