Vesti > Svet

Bosanac OSUĐEN na DOŽIVOTNU robiju zbog UBISTVA srpske penzionerke

Milan R. (53) je osuđen u Nemačkoj zbog toga što je 2020. godine ubio Miru Kostov (67) u Minhenu

Izvor: K1info/kurir.rs

20/11/2022 > 22:02

podeli vest:

Bosanac OSUĐEN na DOŽIVOTNU robiju zbog UBISTVA srpske penzionerke
Foto: Pixabay.com


Mašinski inženjer iz Bosne i Hercegovine, Milan R. (53),osuđen je pred sudom u Nemačkoj na doživotnu robiju zbog ubistva Mire Kostov (67), penzionerku iz Srbije.

Stravičan zločin dogodio se na katolički Božić 2020.godine u Minhenu, u kući u kojoj je nesrećna žena živela.

- Milan R. je kobnog 26. decembra došao u kuću Mire Kostov, najverovatnije kako bi je opljačkao. Međutim, penzionerka je čula buku i zatekla je provalnika na delu. Milan R. je tada ščepao ženu, oborio je na pod i najmanje osam puta je šutnuo u glavu. Čak i kada je bespomoćna žrtva ležala na podu u lokvi krvi, nastavio je da je besomučno udara. Pošto je ubio Miru, osuđeni je izvršio premetačinu u potrazi za novcem - navodi nemački Bild detalje zločina.

Mrtvu Srpkinju z kući pronašao je sutradan njen stanodavac i obavestio je policiju.

- Policija je odmah krenula u potragu za počiniocem. U kući žrtve je pronađen njegov DNK trag. Potom je utvrđeno da se biološki trag ubice poklapa sa biološkim tragom pljačkaša banke, a Milan R. je na osnovu evropskog naloga za hapšenje, uhapšen 1. aprila 2021. godina na graničnom prelazu između Bosne i Srbije. Odmah je isporučen Nemačkoj - navodi Bild.

Milan R. je, prema stavu tužilaštva, za bogatu penzionerku saznao od svog sina, koji je kratko vreme stanovao kod nje. Sin mu je, po dolasku u BiH, ispričao o bogatoj ženi koja poseduje nekoliko imanja, a kod koje stanuju građevinski radnici kojima kiriju naplaćuje u gotovini, pa je Milan R. skovao plan.

- On je stigao u Minhen i uputio se u kucu Mire Kostov. Popeo se preko ograde, otvorio prozore u prizemlju, ali je Kostov, koja je čula buku, stala ispred njega. Njen leš pronađen je u kuhinji - navodi se u optužnici. Milan R. je tokom suđenja izjavio da je po zanimanju mašinski inženjer, kao i da je pola svog života proveo po zatvorima.

- U zatvoru je proveo ukupno 15 godina. Hapšen je ranije zbog raznih krivičnih dela, kao što su krađe automobila, pljačke banki i transporta novca - navode izvori nemačkih medija. Osuđeni državljanin Bosne je mirno prihvatio presudu nemačkog suda, a prilikom iznošenja svoje odbrane samo je rekaoda bi voleo da može da vrati vreme.

 

 

 

 

Ostavite komentar