Vesti > Svet

Ameri su NEPOBEDIVI... u BRLJOTINAMA: MRTAV političar POBEDIO na IZBORIMA u Pensilvaniji

Toni Deluka preminuo je nedelju dana pre izbora, što je bilo prekasno da se listići menjaju ili na njegovo mesto postavi novi kandidat

Autor: K1info/indeks.hr

11/11/2022 > 11:56

podeli vest:

Ameri su NEPOBEDIVI... u BRLJOTINAMA: MRTAV političar POBEDIO na IZBORIMA u Pensilvaniji
Foto: wikipedia.org


Političar iz SAD ponovo je izabran na nedavnim izborima za državni Kongres uprkos činjenici da je preminuo prošlog meseca.

Demokrata Toni DeLuka umro je od limfoma 9. oktobra, preblizu izborima da bi se menjao glasački listić ili na njegovo mesto postavio drugi kandidat. Zbog toga je u Pensilvaniji ponovo izabran na istu poziciju.

Kao predstavnik Pensilvanije sa najdužim stažom, on je lako nadmašio svoju protivnicu, kandidatkinju Zelene stranke Zaru Livingston, dobivši skoro 86 odsto glasova po završetku prebrojavanja.

Zakon Pensilvanije nalaže da se kandidati za zamenu ne mogu birati pošto fizički glasački listići počnu da se štampaju. U okrugu koji je predstavljao Deluka glasački listići počeli su da se štampaju 28. septembra, nedelju dana pre smrti poslanika.

Odbor demokratske kampanje Predstavničkog doma Kongresa SAD najavio je da će uskoro uslediti vanredni izbori kako bi se popunilo Delukino mesto, ali je istakao da je ponosan što vidi kako birači nastavljaju da pokazuju svoje poverenje u njega i njegovu posvećenost demokratskim vrednostima tako što su ga ponovo izabrali posthumno.

DeLuka je preminuo u 85 godini života, a već se dva puta borio s limfomom, a smatra se da birači nisu znali za to.

 

Ostavite komentar