Vesti > Svet

Počeo RAT BAJDENA I MASKA: Američki predsednik tvrdi da Twitter ŠIRI LAŽI ŠIROM SVETA

Ilon Mask kontroliše opremu koja širi laži. U Americi više nema urednika, rekao je Džo Bajden

Izvor: K1info/Tanjug

05/11/2022 > 11:32

podeli vest:

Počeo RAT BAJDENA I MASKA: Američki predsednik tvrdi da Twitter ŠIRI LAŽI ŠIROM SVETA
Foto: Tanjug/AP


Američki predsednik Džozef Bajden je kritikovao Twitter i Ilona Maska i izjavio da je milijarder kupio uticajnu platformu društvene mreže koja "širi laži širom sveta".

- Ilon Mask kontroliše opremu koja širi laži širom sveta. U Americi više nema urednika - rekao je Bajden u petak tokom akcije demokarta za prikupljanja sredstava u Rozmontu nedaleko od Čikaga, prenosi CNN.

Njegova izjava je usledila nakon vesti da je kompanija Twitter juče otpustila hiljade radnika, 50 odsto svojih zaposlenih u cilju smanjenja troškova, što bi potencijalno mogao da promeni način na koji jedna od najuticajnijih svetskih platformi funkcioniše, samo nedelju dana pošto je kupio Mask.

Ovo preuzimanje su pratili izveštaji o porastu rasističkih komentara i govora mržnje na platformi, a nekoliko velikih oglašivača suspendovalo je kampanje na Twitteru poslednjih dana, navodi američka televizija.

Portparol Bele kuće Karin Žan-Pjer saopštila je novinarima da je Bajden "otvoreno govorio o važnosti da platforme društvenih mreža nastave da preduzimaju korake za smanjenje govora mržnje i dezinformacija", navodi CNN.

 

 

 

Ostavite komentar