Vesti > Svet

Trampe, sad pokaži DA LI SI MUŠKO: Nensi Pelosi bivšeg predsednika nazvala KUKAVICOM

Ona smatra da je Tramp "prevelika kukavica" da bi se odazvao pozivu Kongresa da svedoči o ulozi u neredima 6. januara 2021.

Izvor: K1info/Tanjug

24/10/2022 > 08:28

podeli vest:

Trampe, sad pokaži DA LI SI MUŠKO: Nensi Pelosi bivšeg predsednika nazvala KUKAVICOM
Foto: Tanjug/AP


Predsedavajuća Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi, smatra da je bivši predsednik SAD Donald Tramp "prevelika kukavica" da bi se odazvao pozivu Kongresa da svedoči pred posebnom istražnom komisijom o njegovoj ulozi u neredima 6. januara 2021. godine na Kapitolu.

- Ne verujem da je on čovek koji sme da se pojavi. Ne verujem i da njegovi advokati žele da se on pojavi pred komitetom, jer bi morao da svedoči pod zakletvom - rekla je Pelosi u nedelju za MSNBC.

Foto: Tanjug/AP Photo/Julia Nikhinson

 

U petak, istražna komisija je objavila da je poslala poziv Trampu, dajući mu rok do 4. novembra, da podnese dokumenate koji se tiču njegovih aktivnosti pre i posle nereda koje su izazvale njegove pristalice 6. januara prošle godine.

Protest Trampovih pristalica zbog sumnji u izborni rezultat se tada pretvorio u nasilje u kojem je poginulo pet osoba.

Komisija je obavestila Trampa i da bi pretres na kojem bi trebalo da svedoči trebalo da bude održan do 14. novembra.

BBC navodi da bi, ukoliko Tramp odbije da svedoči pred Kongresom ili odbije da preda traženi materijal, komisija mogla da uputi predmet ministarstvu pravde SAD, koje bi potencijalno moglo da pokrene krivični postupak.

 

 

 

Ostavite komentar