Vesti > Svet

Vojni avion pao na STAMBENI BLOK u Rusiji, GORI VIŠESPRATNICA, IMA ŽRTAVA

Lokalne službe za vanredne situacije tvrde da je to bio vojni višenamenski borbeni avion Su-34

Izvor: K1info/nova.rs

17/10/2022 > 18:09

podeli vest:

Vojni avion pao na STAMBENI BLOK u Rusiji, GORI VIŠESPRATNICA, IMA ŽRTAVA
Foto: printscreen Twitter


Eksplozija prilikom avionske nesreće u Rusiji oštetila je stambenu zgradu, prenosi RT.

Stambena zgrada od devet spratova u ruskom gradu Jejsku zapalila se nakon pada aviona u ponedeljak uveče.

 

 

Lokalne službe za vanredne situacije tvrde da je to bio vojni višenamenski borbeni avion Su-34, javila je ruska novinska agencija Interfaks.

Oglasilo se i Ministarstvo odbrane Rusije, koje je saopštilo da se ruski supersonični lovac-bombarder Su-34 srušio u gradu Jejsku na Krasnodarskoj teritoriji, a da su se piloti katapultirali.

- Dana 17. oktobra 2022. godine, prilikom penjanja na izvođenje trenažnog leta sa vojnog aerodroma Južnog vojnog okruga, srušio se avion Su-34. Avion se srušio na teritoriji grada Jejska - navodi Ministarstvo u saopštenju, prenosi agencija RIA Novosti.

Dodaje se da je prema izveštaju katapultiranih pilota, uzrok pada aviona bilo paljenje jednog od motora pri poletanju, kao i da se gorivo za avione zapalilo na mestu pada Su-34 u dvorištu jednog od stambenih naselja.

Guverner Krasnodarske oblasti Venijamin Kondratjev objavio je na Telegramu da je već otišao u grad Jejsk, kao i da na mestu nesreće rade službe Hitne pomoći.

Kako je istakao, na gašenju požara angažovani su svi regionalni vatrogasno-spasilački garnizoni.

Na snimku sa mesta događaja koji je objavio medij Mash vidi se da je višespratna stambena zgrada zahvaćena plamenom, sa oblacima gustog crnog dima koji se dižu u nebo.

 

Kako pišu pojedini zapadni mediji, avion je uleteo u stambeni blok u Jejsku, odmaralištu na Azovskom moru u blizini Krima.

Još nije poznato šta je izazvalo nesreću. Vatrogasni helikopteri i vozila hitne pomoći su izašli na teren.

 

 

 

 

Ostavite komentar