Vesti > Svet

TERORISTI napali Rusiju, 11 UBIJENIH i 15 RANJENIH na poligonu za obuku

Tokom dana gorelo je skladište goriva na ruskoj teritoriji blizu granice sa Ukrajinom

Izvor: K1info/Tanjug

15/10/2022 > 22:34

podeli vest:

TERORISTI napali Rusiju, 11 UBIJENIH i 15 RANJENIH na poligonu za obuku
Foto: Tanjug/AP Photo/Roman Hrytsyna


Najmanje 11 osoba je ubijeno, a 15 je ranjeno na poligonu za obuku na jugozapadu Rusije kada su dva napadača otvorila vatru na grupu dobrovoljaca koji su se obučavali za učešće u sukobu u Ukrajini, izvestila je agencija RIA Novosti.

Ruska agencija je pozivajući se na Ministarstvo odbrane, saopštila da su dvojica napadača ubijena posle napada u Belgorodskoj oblasti, koja se graniči sa Ukrajinom, a preneo je Rojters.

Rusko Ministarstvo odbrane navodi da su napadači otvorili vatru iz malokalibarskog oružja na vojnu jedinicu tokom obuke gađanja, a da su na obuci bile osobe koje su želele da učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji.

I to nije sve.Skladište goriva u ruskoj Belgorodskoj oblasti na granici s Ukrajinom zapalilo se posle današnjeg ukrajinskog granatiranja, rekao je guverner pokrajine.

Ruske pogranične pokrajine optužuju Ukrajinu za gađanje meta poput dalekovoda i rezervoara s gorivom otkako je Moskva započela akciju u Ukrajini 24. februara. Kijev nije odmah komentarisao slučaj, prenosi Index.hr.

- Imamo još jedno granatiranje. Jedna od granata je pogodila naftni terminal u okrugu Belgorod. Hitne službe se već bore s požarom. Ne postoji opasnost od širenja požara - objavio je guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov na društvenim mrežama zajedno s fotografijama plamena i crnog dima.

<iframe width="672" height="378" src="https://www.youtube.com/embed/2_JOwWXrgSI" title="Минобороны России: " На="" полигоне="" Западного="" военного="" округа="" в="" Белгородской="" области="" совершен="" теракт..”"="" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen="">

Lokalna hitna služba je rekla da se jedan od 10 rezervoara s preostalim dizelskim gorivom zapalio, objavila je novinska agencija TASS.

Ruski funkcioneri su u četvrtak rekli da su ukrajinske granate uništile skladište municije i pogodile školu, stambenu zgradu i trafostanicu u Belgorodskoj oblasti.

 

 

 

Ostavite komentar