Vesti > Svet

PUTIN objavio KRAJ MOBILIZACIJE: Sprečimo KATASTROFU, nadam se da je i NATO dovoljno pametan

Ruski predsednik ne vidi potrebu da u ovom trenutku razgovara sa američkim kolegom Džozefom Bajdenom

Izvor: K1info/kurir.rs

14/10/2022 > 17:41

podeli vest:

PUTIN objavio KRAJ MOBILIZACIJE:  Sprečimo KATASTROFU, nadam se da je i NATO dovoljno pametan
Foto: Tanjug


Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da će delimična mobilizacija u zemlji biti završena za dve nedelje i da nema planova za dodatno regrutovanje vojnika u Rusiji, objasnivši i da je naredio delimičnu mobilizaciju jer je "nemoguće držati front koristeći samo vojnike po ugovoru".

- Direktan sukob snaga NATO i ruske vojske je veoma opasan korak, on će dovesti do globalne katastrofe, nadam se da će biti pameti da se tako nešto ne preduzima - rekao je predsednik Rusije.

Na pitanje hoće li postojati Ukrajina, kratko je odgovorio:

- Nismo postavili zadatak da uništimo Ukrajinu.

Putin je izjavio i da ne vidi potrebu u ovom trenutku da razgovara sa američkim kolegom Džozefom Bajdenom.

- Njega treba pitati da li je spreman da održi razgovor sa mnom ili ne. Da budem iskren, ne vidim uopšte nikakvu potrebu za tim. Ne postoji platforma za bilo kakve pregovore, bilo kada - rekao je Putin.

 

 

On je takođe rekao da sada nema potrebe za masovnim udarima na Ukrajinu, nakon što su ruske snage gađale gradove širom zemlje. Udari su bili odgovor na eksploziju koja je oštetila most koji povezuje aneksirani Krim sa Rusijom.

Moskva za eksploziju krivi Ukrajinu.

Ruski predsednik je rekao i da je ono što se dešava tokom rata "neprijatno“, ali se radi ono što je ispravno. Upitan da li žali zbog ruskih akcija u Ukrajini, Putin je odrično odgovorio i dodao da nije ni bio cilj Rusije da uništi Ukrajinu.

Inače, Putin je učestvovao u Astani na tri samita - Samitu o saradnji i izgradnji poverenja u Aziji, skupu lidera ZND i samitu "Rusija-Centralna Azija", a imao je i niz bilateralnih susreta. Na kraju posete obratio se medijima i odgovarao na najvažnija pitanja.

 

 

 

 

 

Ostavite komentar