Vesti > Svet

Vrućina u AMERICI BUKVALNO UBIJA! Motociklista stradao od TOPLOTNOG UDARA, živa "skočila" do 53. podeoka

Na istoku SAD takođe su izmerene veoma visoke temperature vazduha, uz veliki procenat važnosti vazduha

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

08/07/2024 > 10:34

podeli vest:

Vrućina u AMERICI BUKVALNO UBIJA! Motociklista stradao od TOPLOTNOG UDARA, živa "skočila" do 53. podeoka
Foto: Tanjug/AP


Dugotrajni talas vrućine koji je širom SAD oborio sve rekorde ne jenjava ni danas, donoseći delovima zapadne Amerike opasno visoke temperature, a u Dolini smrti u Kaliforniji jedan motociklista je preminuo usled toplotnog udara...

Izuzetno visoka temperatura od 53,3 stepena Celzijusa izmerena je u subotu i nedelju u Nacionalnom parku Dolina smrti u istočnoj Kaliforniji, gde je smrtno stradao jedan posetilac, motociklista koji je bio direktno izložen toploti, dok je još jedna osoba morala da bude hospitalizovana, saopštili su zvaničnici, a prenosi AP.

Drugi motociklista je prevezen u bolnicu u Las Vegasu zbog "ozbiljnog toplotnog udara".

- Upozorenje na ekstremne vrućine, najviši stepen upozorenja Nacionalne meteorološke službe SAD (NWS), proglašen je za područja na kojima živi oko 36 miliona ljudi, što je otprilike 10 odsto populacije - izjavio je meteorolog Brajan Džekson.

Prema njegovim rečima, na više desetina lokaliteta na zapadu i severozapadu SAD izjednačene su ili premašene prethodne rekordne temperature vazduha.

U mnogim delovima Severne Kalifornije izmerena je temperatura viša od  43,3 stepena, a u gradu Redingu izmereno je čak 48,3 stepena Celzijusa.

Grad Finiks u saveznoj državi Arizoni u nedelju je postavio novi temperaturni rekord, pošto je najviša minimalna dnevna temperatura bila 33,3 stepena Celzijusa.

Na istoku SAD takođe su izmerene veoma visoke temperature vazduha, uz veliki procenat važnosti vazduha.
 

Ostavite komentar