Vesti > Svet

Potresne scene u švajcarskim Alpima! Jedna osoba POGINULA, dve se vode kao NESTALE u ODRONU izazvanom padavinama (FOTO)

Tim od 200 spasilaca od subote traga za nestalima, a u potrazi se koriste bageri, dronovi, vojni helikopteri i psi tragač

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

23/06/2024 > 21:45

podeli vest:

Potresne scene u švajcarskim Alpima! Jedna osoba POGINULA, dve se vode kao NESTALE u ODRONU izazvanom padavinama  (FOTO)
Foto: Tanjug/AP Photo


Jedna osoba je poginula, a dve se i dalje vode kao nestale u odronu u švajcarskim Alpima izazvanim obilnim padavinama, saopštile su danas švajcarske vlasti.

Spasioci su u subotu ujutru izvukli jednu ženu živu iz odronjenog zemljišta.

Tim od 200 spasilaca od subote traga za nestalima, a u potrazi se koriste bageri, dronovi, vojni helikopteri i psi tragači, preneo je AP.

Vilijam Kloter iz švajcarske policije, koji predvodi spasilačke operacije, rekao je danas novinarima da je mala verovatnoća da su dve nestale osobe još žive.

Operacije potrage su bile obustavljene tokom noći zbog jake kiše. Odron je pogodio grupu od tri kuće u opštini Lostalo u Graubindenu.

Švajcarske vlasti saopštile su i da je deo švajcarskog autoputa A13 koji vodi ka Italiji potpuno potopljen i teško oštećen u poplavama, zbog čega će verovatno ostati zatvoren za saobraćaj nekoliko meseci.
 

Ostavite komentar