Vesti > Svet

PUTIN PUTUJE U OVE DVE ZEMLJE! Opsadno stanje, sprema se NIKAD VIĐEN doček za Ruskog predsednika!

Predsednik Rusije Vladimir Putin posetiće ove nedelje Severnu Koreju i Vijetnam

Izvor: K1info

Autor: Nestorović Ognjen

17/06/2024 > 13:50

podeli vest:

PUTIN PUTUJE U OVE DVE ZEMLJE! Opsadno stanje, sprema se NIKAD VIĐEN doček za Ruskog predsednika!
Foto: K1info/Shutterstock/Vyacheslav Viktorov, Roscongress Foundation via AP


Kako je saopšteno iz Kremlja, Putin će u Su Pjojngjangu boraviti sutra i prekosutra, na poziv severnokorejskog lidera Kim Džong-una. Ruski predsednik će u vijetnamu boraviti u sredu i četvrtak, prenosi Tass.

Jonhap navodi da se očekuje da će severnokorejski lider Kim DŽong-un za ruskog predsednika pripremiti veličanstven i raskošan doček praćen paradama i mnoštvom građana. Ovo će biti prva Putinova poseta Pjongjangu u poslednje 24 godine i uzvratna poseta Kimu koji se u septembru prošle godine sastao sa ruskim predsednikom na dalekom istoku Rusije.

Predsednik Rusije odlazi i u posetu Vijetnamu na poziv prvog čoveka vijetnamske Komunističke partije Ngujena Fu Tronga. Poseta dolazi nakon što je zvanični Hanoj izbegao učešće na globalnoj Konferenciji o miru u Ukrajini koja je prošle nedelje održana u Švajcarskoj, piše Rojters.Očekuje se da će se ruski predsednik tokom dvodnevne posete Hanoju sastati i sa novim predsednikom Vijetnama To Lamom i drugim visokim vijetnamskim zvaničnicima. 

Sjedinjene Američke Države, koje su prošle godine unapredile odnose sa Vijetnamom i koje su najveći trgovinski partner te zemelje, oštro su reagovale na vest o dolasku ruskog lidera.

-Nijedna zemlja ne bi trebalo da pruži Putinu platformu za promovisanje njegove agresije na Ukrajinu i tako omogući normalizaciju njegovih zlodela. Ako mu se dozvole slobodna putovanja to bi moglo da normalizuje flagrantna ruska kršenja međunarodnog prava-, rekao je portparol američke ambasade u Hanoju za agenciju Rojters.

Ostavite komentar