Vesti > Svet

Detalji nesreće u Mađarskoj: SUDAR ČAMCA SA ŠVAJCARSKIM turističkim brodom DUGIM 109 METARA, najmanje 2 osobe poginule

Kako javlja javna televizija, mali motorni čamac se sudario sa brodom kod grada Veroče

Autor: K1info

19/05/2024 > 12:49

podeli vest:

Detalji nesreće u Mađarskoj: SUDAR ČAMCA SA ŠVAJCARSKIM turističkim brodom DUGIM 109 METARA, najmanje 2 osobe poginule
Foto: Shutterstock


U blizini Veroča se u subotu dogodila fatalna nesreća gde se, prema informacijama, sudario švajcarski hotelski brod dugačak 109 metara sa drugim malim plovilom. Kako navode mađarski mediji, u nesreći su dve osobe poginule, a pet se vodi kao nestalo.

Kako javlja javna televizija, mali motorni čamac se sudario sa brodom kod grada Veroče. Dve osobe su poginule, a pet osoba je nestalo u nesreći.

Uprava za vanredne situacije je u subotu uveče, nekoliko minuta pre ponoći, dobila signal da se kod Veroča dogodila nesreća u kojoj su se sudarili brodovi, a na lice mesta su poslati su i profesionalni vatrogasci Sentandreje i Budimpešte, saopštio je okrug Pešta.

Čovek krvave glave koji govori italijanski pronađen je pored magistralnog puta u blizini Veroča, gde se pretpostavlja da se dogodila nesreća.

Soma Čeči, portparol Policijskog štaba u Budimpešti (BRFK), rekao je na konferenciji za novinare da je u malom brodu koji se sudario sa drugim brodom putovalo ukupno osam ljudi. Svi su odrasli, dvoje je mrtvih, a pet se vodi kao nestalo. Trenutno se traga za trojicom muškaraca i dve žene.

Policija je pokrenula postupak protiv nepoznatog počinioca zbog ugrožavanja rečnog saobraćaja, zbog čega je više osoba poginulo.

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar