Vesti > Svet

Zvaničnici IRANA poslali PRETEĆU PORUKU ŠEFOVIMA 4 DRŽAVE: Prestanite da podržavate IZRAEL...

Evo šta je rekao iranski brigadni general Abolfazl Šekarči

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

16/04/2024 > 11:52

podeli vest:

Zvaničnici IRANA poslali PRETEĆU PORUKU ŠEFOVIMA 4 DRŽAVE: Prestanite da podržavate IZRAEL...
Foto: Shutterstock


Više iranskih visokih zvaničnika i dalje upozoravaju Izrael da će Iran odgovoriti na eventualne vojne udare i pozivaju zapadne zemlje da prestanu da podržavaju Izrael.

- Podsećamo šefove država SAD, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske i Nemačke da prestanu da podržavaju teroristički režim Izraela koji ubija decu. Islamska Republika Iran je dokazala da nije ratni huškač i da ne želi da širi rat. Odgovor će biti jači ako režim izvede oštriji agresivni čin - rekao je iranski brigadni general Abolfazl Šekarči, a prenosi iranska agencija IRNA.

On je istakao da Iran ima širok spektar opcija koje može da upotrebi protiv Izraela.

Iranski predsednik Ebrahim Raisi poručio je u razgovoru sa emirom Katara Muhamedom Tamimom ibn Hamad el Tanijem poručio je da će ''i najmanja akcija protiv iranskih interesa naići na ozbiljan, širok i bolan odgovor protiv izvršilaca''.

Zamenik ministra inostranih poslova Irana Ali Bageri Kani rekao je da ta zemlja neće čekati 12 dana da odgovori na naredni izraelski napad, već će uzvratiti ''za nekoliko sekundi''.

Iran je u noći između subote i nedelje lansirao više stotina dronova i krstarećih raketa ka Izraelu u, kako je naveo, znak odmazde za napad na iranski konzulat u Damasku u kojem su poginuli komandant iranske Revolucionarne garde u Siriji i u Libanu, Mohamed Reza Zahedi i njegov zamenik, kao i pet oficira koji su bili u njihovoj pratnji.
 

Ostavite komentar