Vesti > Svet

Pogledajte ovu ŠOK PORUKU IZ IRANA! Evo šta su bile METE, a ŠTA JE POGOĐENO u napadu na IZRAEL

Iran je 13. aprila uveče napao Izrael dronovima i balističkim projektilima

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Mina Duduković

15/04/2024 > 09:55

podeli vest:

Pogledajte ovu ŠOK PORUKU IZ IRANA! Evo šta su bile METE, a ŠTA JE POGOĐENO u napadu na IZRAEL
Foto: X Printscreen/manniefabian


Sve hipersonične rakete koje su korišćene u udarima Irana na Izrael pogodile su svoje mete nakon što su izbegle sisteme protivvazdušne odbrane, prenosi iranska Press TV.

Nije precizirano koji su objekti u Izraelu napadnuti. Istovremeno, Vol strit žurnal piše, pozivajući se na svoje izvore, da je Teheran ispalio oko 120 balističkih projektila i oko 30 krstarećih projektila, a da su skoro svi presretnuti.

Iran je 13. aprila uveče napao Izrael dronovima i balističkim projektilima, a izraelski premijer Benjamin Netanjahu je istakao da je napad uspešno odbijen.

"Njujork tajms" je preneo da je posle razgovora Netanijahua sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom Izrael promenio mišljenje o odmazdi prema Iranu.

Iranski ministar inostranih poslova Hosein Amirabdolahijan izjavio je da je napad na Izrael bio ograničen i da Teheran nije napao civile, a takođe je zapretio da će napasti američke baze u regionu ako Vašington pomogne Izraelu.

Iranska stalna misija pri UN saopštila je da je napad bio pravo države na samoodbranu nakon izraelskih udara na iranski konzulat u Siriji, 1. aprila, kada su ubijena dva generala Iranske revolucionarne garde i pet oficira u njihovoj pratnji.

Ostavite komentar