Vesti > Svet

Bajden posavetovao IZRAEL da ne preduzimaju napad na Iran u znak ODMAZDE!A šta je bilo na ratnom kabinetu...

Netanijahu odustao od uzvratnog napada na Iran

Izvor: K1info

14/04/2024 > 15:32

podeli vest:

Bajden posavetovao IZRAEL da ne preduzimaju napad na Iran u znak ODMAZDE!A šta je bilo na ratnom kabinetu...
Foto: Tanjug/Miriam Alster/Pool Photo via AP


Izraelski premijer Benjamin Netanijahu odustao je od uzvratnog napada na Iran nakon razgovora sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom, objavio je Njujork tajms. 

List navodi da je Bajden u telefonskom razgovoru odvratio Netanijahua da odobri trenutni uzvratni udar na Iran nakon što je Teheran sinoć lansirao oko 300 dronova i projektila na Izrael.

Kako se navodi, nekoliko članova izraelskog ratnog kabineta bilo je za pokretanje uzvratnog napada na Iran, ali se od toga odustalo jer u iranskim napadima nije pričinjena ozbiljna šteta, kao i zbog razgovora Netanijahua sa Bajdenom, preneo je Tajms of Izrael.

Bajden je saopštio danas, nakon sastanka sa timom za nacionalnu bezbednost, da je posvećenost SAD bezbednosti Izraela "čelična".

Bajden je prekinuo svoje putovanje za vikend u američkoj državi Delaver kako bi razgovarao o događajima na Bliskom istoku, prenosi Džeruzalem post.

Iran je sinoć lansirao više stotina dronova i krstarećih raketa ka Izraelu u znak odmazde za napad na iranski konzulat u Damasku 1. aprila u kojem su poginuli komandant Revolucionarne garde u Siriji i Libanu Mohamed Reza Zahedi i njegov zamenik, kao i pet oficira koji su bili u njihovoj pratnji.

 

Ostavite komentar