Vesti > Svet

Rusi došli do zaključka da je UKRAJINA ipak umešana u napad na Krokus siti hol

Nadamo se da u ovom slučaju francuske obaveštajne službe ne stoje iza ovoga poručio je Šojgu francuskom kolegi

Izvor: K1info

03/04/2024 > 23:06

podeli vest:

Rusi došli do zaključka da je UKRAJINA ipak umešana u napad na Krokus siti hol
Foto: Tanjug/AP


Ruski i francuski ministri odbrane Sergej Šojgu i Sebastijen Lekorni razgovarali su o terorističkom napadu na Krokus siti hol u Moskvi, prenela je agencija RIA.

''Šojgu je istakao da će istraga pokrenuta u vezi sa terorističkim napadom na Krokus siti hol sigurno biti završena, a svi odgovorni kažnjeni'', saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

Navodi se da je ruska istraga dovela do otkrića navodne ukrajinske umešanosti u napad.

"Kijevski režim ne radi ništa bez odobrenja zapadnih kustosa. Nadamo se da u ovom slučaju francuske obaveštajne službe ne stoje iza ovoga", poručio je Šojgu tokom telefonskog razgovora, koji je inicirala francuska strana.

Francuski ministar je izrazio saučešće povodom terorističkog napada na Krokus siti hol i istakao da Kijev i zapadne zemlje nisu umešane u taj napad, iza kojeg, kako je naveo, stoji Islamska država.

Šojgu i Lekorni su razgovarali i o mogućem slanju francuskih vojnika u Ukrajinu. Ruski ministar je upozorio na probleme sa kojima bi se Pariz suočio ukoliko bi se ovi planovi sproveli.

Takođe su izrazili spremnost za dijalog o situaciji u Ukrajini, a Šojgu je istakao da Moskva smatra besmislenim održavanje samita u Ženevi bez učešća Rusije. 

Kako se navodi u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane, početne odredbe bi mogle biti zasnovane na mirovnoj inicijativi razvijenoj u Istanbulu 2022. godine. 



 

Ostavite komentar