Vesti > Svet

AUSTRIJA U PANICI pojačava mere bezbednosti na GRANICI! Evo šta je razlog

Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije je saopštilo da će biti angažovani policajci u civilu i specijalci

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

03/04/2024 > 11:01

podeli vest:

AUSTRIJA U PANICI pojačava mere bezbednosti na GRANICI! Evo šta je razlog
Foto: Tanjug/AP Photo/Markus Schreiber


Austrija će pojačati policijske kontrole na granici sa Nemačkom nakon što je Berlin legalizovao posedovanje i konzumaciju kanabisa, prenosi Asošiejted pres.

- Policija će pojačati kontrole, posebno u oblastima u blizini granice, kako bi uklonila iz prometa supstance koje izazivaju zavisnost i vozače koji su pod dejstvom droga - izjavio je austrijski ministar unutrašnjih poslova Gerhard Karner. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije je saopštilo da će biti angažovani policajci u civilu i specijalisti iz regionalnih saobraćajnih odeljenja obučeni za prepoznavanje simptoma izazvanih drogom.

U Nemačkoj je 1. aprila stupio na snagu zakon koji omogućava građanima starijim od 18 godina da poseduju i puše kanabis.

Novim propisima legalizovano je posedovanje do 25 grama marihuane u rekreativne svrhe za odrasle i dozvoljeno je da građani sami uzgajaju do tri biljke.

Kao sledeći korak u pravnoj reformi, od 1. jula biće moguće legalno nabaviti marihuanu preko kanabis klubova u zemlji, koja mogu imati do 500 članova.

Ostavite komentar