Vesti > Svet

Zelenski posle PROMENA: KABINET činimo FUNKCIONALNIJIM

Predsednik je podsetio da je ove nedelje bilo nekoliko kadrovskih promena, uključujući današnje razrešenje nekoliko savetnika

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

30/03/2024 > 22:38

podeli vest:

Zelenski posle PROMENA: KABINET činimo FUNKCIONALNIJIM
Foto: AP Photo/Armando Babani


Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da su kadrovske promene u njegovom kabinetu izvršene kako bi delovanje te institucije bilo funkcionalnije.

- Nastavljamo da ponovo pokrećemo naše državne institucije. Činimo kabinet funkcionalnijim - rekao je on u večerašnjem video obraćanju, prenosi Ukrinform.

Predsednik je podsetio da je ove nedelje bilo nekoliko kadrovskih promena, uključujući današnje razrešenje nekoliko savetnika. On je zahvalio svima na trudu u korist ukrajinske države.

Zelenski je danas razrešio dužnosti nekoliko bliskih saradnika, među kojima i svog prvog pomoćnika Serhija Šefira, koji je imenovan 2019. godine.

Zelenski je smenio i trojicu svojih slobodnih savetnika - Oleha Ustenka, Serhija Trofimova i Mihaila Raduckog. Razrešene su i Natalija Puškarjova, poverenica predsednika za dobrovoljce i Olena Verbicka, poverenica za zaštitu prava vojnih lica.

U utorak je smenjen Oleksij Danilov, koji je bio sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu, a Valerij Zalužnji, koji je 8. februara smenjen sa dužnosti načelnika ukrajinskih oružanih snaga, početkom marta je imenovan za ambasadora Ukrajine u Velikoj Britaniji.
 

Ostavite komentar