Vesti > Svet

EU UPUTILA APEL EVROPI! Terorizam je ponovo ciljao NEVINE LJUDE, moramo da se UJEDINIMO

Uhapšena su četvorica osumnjičenih terorista za teroristički napad u Moskvi

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

24/03/2024 > 14:44

podeli vest:

EU UPUTILA APEL EVROPI! Terorizam je ponovo ciljao NEVINE LJUDE, moramo da se UJEDINIMO
Foto: Unsplash.com


Šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj rekao je da međunarodna zajednica mora da se čvrsto ujedini protiv terorizma, nakon napada u Moskvi u kojem je, prema poslednjim informacijama, ubijeno više od 130 ljudi.

- Najoštrije osuđujem gnusni napad koji je počinjen u Moskvi. Terorizam je ponovo ciljao nevine ljude. Međunarodna zajednica mora da ostane čvrsto ujedinjena u borbi protiv terorizma - naveo je Borelj na platformi X (Tviter).

Podsetimo, federalna služba bezbednosti Rusije saopštila je nakon hapšenja da je četvorica osumnjičenih terorista, nakon napada koji su u petak izveli u koncetrnoj dvorani "Krokus siti hol" u Moskvi, imala nameru da pređe granicu Rusije i Ukrajine i da su imali kontakte na ukrajinskoj strani.

Foto: Tanjug/AP Photo/Omar Havana

 

Napad se dogodio u petak u 18 sati kada su najmanje tri osobe u maskirnim uniformama upale u "Krokus siti hol" u kom se u tom trenutku, između ostalog, održavao koncert popularne ruske grupe "Piknik".

Napadači su bukvalno s vrata otvorili vatru na prisutne civile, a zatim bacili bombu ili zapaljivu materiju koja je izazvala veliki požar. Na lice mesta došli su pripadnici hitnih službi, kao i veliki broj specijalaca koji su uleteli u zgradu.

Nekoliko časova kasnije saopšteno je da je zgrada bezbedna i da je požar lokalizovan. Tada je počelo izvlačenje ranjenih i mrtvih, a ISIS se oglasio tvrdnjom da su njegovi pripadnici nakon napada uspeli da pobegnu.

U međuvremenu, danas su se pojavila još dva snimka napada na posetioce pomenutog hola i koncertne dvorane u Moskvi koji kruže mrežama.

Ostavite komentar