Vesti > Svet

Pucnjava u ŠKOLI: 13 MRTVIH, među njima 7 UČENIKA, a ranjene su 24 osobe

Napadač je ubio čuvara i ušao u školu u Rusiji, posle krvavog pira izvršio je samoubistvo

Autor: K1info

26/09/2022 > 12:09

podeli vest:

Pucnjava u ŠKOLI:  13 MRTVIH, među njima 7 UČENIKA, a ranjene su 24 osobe
Foto: Printscreen Tviter CBTB


U pucnjavi danas u školi u ruskom gradu Iževsku, ubijeno je 13 osoba, uključujući sedmoro učenika, a povređeno je 14 dece i sedmoro odraslih, najnoviji su podaci koje je saopštio Ruski istražni komitet.

Napadač je izvršio samoubistvo, prenose ruske agencije.

 

Lokalni zvaničnik Aleksandar Brečalov prethodno je saopštio je da je neidentifikovani muškarac ušao u školu broj 88 u Iževsku i ubio čuvara. 

Školu pohađaju 982 učenika, a u njoj radi 80 nastavnika.

Podsetimo, naoružani napadač otvorio je danas vatru u školi u ruskom gradu Iževsku, javio je TASS, pozivajući se na lokalnu policiju.

 

Lider Udmurtije (administrativne oblasti u kojoj se nalazi Iževsk) Aleksandar Brečalov rekao je da je stigao u školu u kojoj je došlo do pucnjave. 

- Zbog situacije u školi broj 88: uključene su sve snage i sredstva. Na licu mesta rade sve specijalne službe, kao i hitna pomoć. Stigao sam na lice mesta i odmah ću izvestiti o svemu što se dešava.U ime ministra obrazovanja Ruske Federacije Sergeja Kravcova, grupa iz federalnog ministarstva je odmah poslata u region. Ministar prosvete i nauke Udmurtske Republike je već na licu mesta - napisao je on na Telegramu. 

Prema pisanju ruskih medija, đaci i nastavnici koji su se našli usred pucnjave su evakuisani. Istraga je trenutno u toku, a na licu mesta nalaze se hitna pomoć i policija. 

Iževsk je administrativni centar ruske Republike Udmurtije.

 

 

 

Ostavite komentar