Vesti > Svet

Od SMRTI KRALJICE ELIZABETE počela je FAZA ZLA: Siniša Ljepojević o intrigantnoj seriji događaja u KRALJEVSKOJ PORODICI

Prve informacije iz Kensingtonske palate, pojavile su se 17. januara, kada su otkriveni razlozi odsustva princeze

Izvor: K1info

14/03/2024 > 14:21

podeli vest:

Od SMRTI KRALJICE ELIZABETE počela je FAZA ZLA: Siniša Ljepojević o intrigantnoj seriji događaja u KRALJEVSKOJ PORODICI
Foto: Youtube PrintScreen/K1 Televizija


Uprkos uobičajenom prisustvu u javnosti tokom januara, princeza Kejt Midlton se u medijima nije pojavila od Božića.

Ovaj iznenadni izostanak doveo je do zabrinutosti, ali i raznih špekulacija u javnosti. 

Prve informacije iz Kensingtonske palate, pojavile su se 17. januara, kada su otkriveni razlozi odsustva princeze.

Kako su tada naveli u saopštenju, Kejt je bila podvrgnuta neplaniranoj operaciji abdomena dan ranije. Zbog iznenadnog operativnog zahvata, provela je skoro dve nedelje u bolnici zbog oporavaka, nakon čega je odlučila da se potpuno povuče iz javnosti do Uskrsa. 

Ovaj neočekivani prekid njenih aktivnosti izazvao je mnogo pitanja, ali i zabrinutost širom sveta. U emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1,  novinar Siniša Ljepojević govori o privatnosti porodice, montiranoj fotografiji koja je uzburkala javnost, ali i zbog čega britanski mediji ćute o stanju princeze od Velsa. 

- Ona se nije pojavila u javnosti od 25. decembra, što je već dug period s obzirom na to da su rekli da nije imala strašnu operaciju abdomena. Jedino što se zna je da to nije rak. Međutim, najveću pažnju je privukla fotografija koja je objavljena sa decom, kako bi ohrabrili javnost da je ona dobro, ali vrlo brzo se otkrilo da je to bila montirana fotografija, i da je rađena u fotošopu. Onda su se pojavile još veće sumnje. Iako su i ranije koristili fotošop, sada ovakve fotografije privlače veću pažnju jer princeze nema dugo u javnosti. Ovo je jako važna tema za Veliku Britaniju, ne samo da se razbije zatvorenost kraljevske porodice, nego je važno jer je ona jako popularna - rekao je Siniša Ljepojević.

On je objasnio i zašto Kejt liči na naše žene.

- Kejt je simbol, da ipak kraljevska porodica u velikoj meri liči na sve druge svoje podanike. Njena porodica je poreklom iz Velsa i ima keltske krvi, a i mi imamo keltske krvi, tako da ona jako liči na naše žene, ne samo zbog toga što je lepa, već i prirodna. Omiljena je i mediji su joj skloni - kazao je. 

Foto: AP Photo, Pool, File/Kin Cheung

 

Na pitanje voditelja, zbog čega britanski mediji ne žele da kažu šta je sa princezom, on odgovara:

- Sigurno je da neko zna koja je bolest u pitanju. Kraljevska porodica je simbol monarhije, koja je društveno uređenje Velike Britanije i postoji jedan minimum ispod koga se ne ide. Sada je u interesu da se monarhija, kao simbol stabilnosti, ne dovodi u neke situacije neprimerene. Bolest Kejt jprivlači izuzetnu pažnju, jer je ona dosta popularna ovde. Najviše sumnji je probudilo neočekivano odsustvo njenog muža Vilijama sa memorijalne svečanosti pokojnog kralja Konstantina, koji su veoma bliski rod, otkazao je dolazak nekoliko minuta pre početka parastosa. Sve su to intrigantne stvari,  ali javnost najviše zanima šta se dešava od 25. decembra do danas - priča Ljepojević.

On naglašava da je od smrti kraljice Elizabete počela faza zla u kraljevskoj porodici. 

- Nešto se počelo dešavati kada je kraljica Elizabeta umrla. Mnogi su skloni da veruju da je počela jedna faza zla kraljevske porodice, jer pre nego što je kraljica umrla, dvoje njenih bliskih saradnika, uključujući i njenog ličnog lekara, su poginuli. Onda je kraljica umrla, pa dolazi ova serija događaja gde se kralj razboleo, pa Kejt, što stvara ukupnu sliku zabrinutosti - dodaje on. 

Na pitanje da li se sa nestankom Kejt Midlton iz javnosti potiskuju drugi problemi u Velikoj Britaniji, Ljepojević kaže:

- Priče o kraljevskoj porodici se uvek koriste kada je teško stanje u društvu, i onda se ti problemi potiskuju, ali ovo je specifična situacija gde su ljudi stvarno bolesni. Ipak, ovo je situacija gde nema mnogo tih spekulacija koje bi hranile maštu tih nekih usamljenih ljudi. Ovo je nešto što postaje mnogo ozbiljnije nego što bi bile te priče iz frizerskih salona - zaključio je Siniša Ljepojević u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1. 

Ostavite komentar