Vesti > Svet

RUSIJA najoštrije osudila neprijateljski korak BEČA: Svetska sila najavila recipročne mere zbog DIPLOMATA

Ruska strana navela je da ovu odluku austrijskih vlasti smatra "čisto političkom" i "kategorički je ne prihvata"

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

14/03/2024 > 11:05

podeli vest:

RUSIJA najoštrije osudila neprijateljski korak BEČA: Svetska sila najavila recipročne mere zbog DIPLOMATA
Foto: K1info/Freepik.com/Wikipedia


Moskva osuđuje proterivanje dvojice ruskih diplomata iz Austrije, odgovornost za posledice u potpunosti snose austrijske vlasti, Rusija će pravovremeno odgovoriti na ovaj neprijateljski korak, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova, a piše Sputnik.

- Ruska strana najoštrije osuđuje ovaj najnoviji neprijateljski korak Beča, za čije posledice u potpunosti su odgovorne austrijske vlasti. Recipročne mere biće blagovremeno preduzete - navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva.

Austrijski list "Prese" objavio je ranije da je austrijsko Ministarstvo spoljnih poslova početkom nedelje obavestilo dvojicu diplomata iz ruske ambasade da će biti proterani, jer „njihov rad ne odgovara njihovom diplomatskom statusu“.

Kasnije je diplomatsko predstavništvo Rusije u Beču izrazilo ogorčenje zbog odluke austrijskog Ministarstva da dvojicu službenika ruske ambasade proglasi za persone non grata. Ruska strana navela je da ovu odluku austrijskih vlasti smatra „čisto političkom“ i „kategorički je ne prihvata“.

Ostavite komentar