Vesti > Svet

IZA GLAMURA I SJAJA: Tokom CEREMONIJE OSKARA održani propalestinski PROTESTI, sve je stalo na 30 MINUTA

Sama ceremonija počela je sa nekoliko minuta zakašnjenja, a demonstranti su potpuno zaustavili saobraćaj

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

11/03/2024 > 12:35

podeli vest:

IZA GLAMURA I SJAJA: Tokom CEREMONIJE OSKARA održani propalestinski PROTESTI, sve je stalo na 30 MINUTA
Foto: Tanjug/AP/shutterstock


Tokom ceremonije dodele nagrada Oskar održani su propalestinski protesti koji su blokirali saobraćaj na Hajlend Aveniji i prisilili mnoge da umesto kolima stignu peške do zgrade gde se održala dodela.

Sama ceremonija počela je sa nekoliko minuta zakašnjenja, a demonstranti su potpuno zaustavili saobraćaj na raskrsnici Sanset i Hajlend avenije na više od 30 minuta, prenosi Holivud riporter.

Demonstranti su zahtevali na trenutni i trajni prekid vatre u ratu između Izraela i Hamasa, a nosili su tradicionalne palestinske marame na glavi (kefije), mahali palestinskim zastavama i uzvikivali "sramota" ljudima obučenim u smokinge i večernje haljine.

Uzvikivali su i "Primirje odmah!", dok je jedan demonstrant bacio crvenu farbu na muško odelo dok je pokušavao da dođe na ceremoniju.

Protest su organizovale propalestinske grupe, uključujući "Pisci protiv rata u Gazi", "Filmski radnici za Palestinu" i "SAG-AFTRA za Primirje", čiji je cilj bio da skrenu pažnju na dešavanja u pojasu gaze.

Organizator i glumac SAG-AFTRA za Primirje Amin El Gamal rekao je za THR da su se planovi za protest radili dugo, pre svega zbog nezadovoljstva odgovorom filmske industrije na invaziju. 

Policijska uprava Los Anđelesa objavila je u nedelju taktičko upozorenje širom grada kao odgovor na proteste, kojim su građani obavešteni da ne dolaze u taj deo grada.
 

Ostavite komentar