Vesti > Svet

ŽESTOK OBRAČUN U ARABIJSKOM MORU! Huti gađali izraelski brod

Jemenski Huti napadaju komercijalne brodove u regionu Crvenog mora u znak solidarnosti sa Palestincima u Gazi

Izvor: K1info

Autor: Ognjen Nestorović

04/03/2024 > 18:55

podeli vest:

ŽESTOK OBRAČUN U ARABIJSKOM MORU! Huti gađali izraelski brod
Foto: K1info/Shutterstock/Freepik


Portparol jemenske pobunjeničke grupe Huti Jahja Sarea izjavio je danas da je ta grupa gađala izraelski brod u Arabijskom moru.

''Pomorske snage Oružanih snaga Jemena izvele su operaciju gađanja izraelskog broda MSC SKI u Arabijskom moru sa više pomorskih projektila, a pogodak je bio precizan i direktan'', rekao je Sarea, prenosi Rojters.

Prethodno su Huti saopštili da će nastaviti da gađaju britanske brodove u Adenskom zalivu, nakon što je potopljen brod ''Rubimar'' u vlasništvu Velike Britanije.

Jemenski Huti napadaju komercijalne brodove u regionu Crvenog mora u znak solidarnosti sa Palestincima u Gazi. Napadi Huta u Crvenom moru poremetili su globalno brodarstvo i primorali pomorske firme da se preusmere na duže i skuplje rute oko južne Afrike, a takođe su podstakli bojazan da bi se rat između Izraela i Hamasa mogao proširiti i i destabilizovati širi Bliski istok, navodi agencija. SAD i Britanija su u januaru počele da izvode napade na položaje Huta u Jemenu, u znak odmazde za napade na brodove u Crvenom moru.

Ostavite komentar