Vesti > Svet

Ni Nestlé nije iznad zakona! Pokrenuta TUŽBA protiv KOMPANIJE zbog ZABRANJENE dezinfekcije mineralnih voda

Foodwatch smatra da je prekršena Evropska direktiva o mineralnim vodama, Kodeks potrošača i Kodeks o javnom zdravlju

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

21/02/2024 > 11:30

podeli vest:

Ni Nestlé nije iznad zakona! Pokrenuta TUŽBA protiv KOMPANIJE zbog ZABRANJENE dezinfekcije mineralnih voda
Foto: Shutterstock


Udruženje za zaštitu potrošača Foodwatch objavilo je danas da pokreće tužbu protiv kompanija Nestlé Waters i grupe Sources Alma zbog zabranjenih tretmana dezinfekcije koje su koristili za nekoliko svojih brendova mineralnih voda.

- Niko, čak ni multinacionalna kompanija kao što je Nestle, nije iznad zakona - rekla je direktorka za informacije udruženja Foodwatch, Ingrid Kragl.

Organizacija Foodwatch smatra da su pomenute kompanije prekršile Evropsku direktivu o mineralnim vodama, Kodeks potrošača i Kodeks o javnom zdravlju.

Krajem januara je najveći svetski proizvođač mineralne vode Nestle Waters otkrio da je koristio zabranjene tretmane za prečišćavanje nekih brendova mineralnih voda (Perrier, Vittel, Hépar, Contrex).

- Ovo je ogromna prevara za koju će Nestle Waters, grupa Sources Alma, ali i francuska država morati da odgovaraju - tvrdi Foodwatch.

Istraga Vlade Francuske koju su objavili mediji je pokazala da je skoro svaki treći brend mineralne vode u Francuskoj podvrgnut tretmanu prečišćavanja koji treba da se koristi samo za vodu iz slavine, preneo je krajem januara portal Frans 24.

Ostavite komentar