Vesti > Svet

ONA NASTAVLJA POSAO NAVALJNOG! Objasniću vam ZAŠTO ga je PUTIN UBIO, pa ću objaviti njihova LICA

Ona je rekla da će nastaviti da se bori za "slobodnu Rusiju"

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Kristina Jokić

19/02/2024 > 12:17

podeli vest:

ONA NASTAVLJA POSAO NAVALJNOG! Objasniću vam ZAŠTO ga je PUTIN UBIO, pa ću objaviti njihova LICA
Foto: Tanjug/AP


Ruska opoziciona aktivistkinja Julija Navaljna optužila je danas ruskog predsednika Vladimira Putina za ubistvo njenog supruga, ruskog političara Alekseja Navaljnog, dodavši da će nastaviti posao svog supruga i da želi da izgradi slobodnu Rusiju.

- Želim da živim u slobodnoj Rusiji, želim da izgradim slobodnu Rusiju - rekla je Navaljna u video-obraćanju objavljenom na Jutjubu, prenosi Rojters.

Foto: Tanjug/AP

 

Ona je navela da će raditi u korist građana Rusije kako bi se izborili sa Kremljom i stvorili "novu Rusiju".

- Ubivši Alekseja, Putin je ubio pola mene - pola srca i pola duša. Ali još uvek imam drugu polovinu koja mi govori da nemam pravo da odustanem - rekla je Navaljna.

Dodala je da će uskoro obavestiti javnost o tome zbog čega je "Putin ubio Alekseja pre tri dana".

- Ko je tačno i kako počinio ovaj zločin, svakako ćemo saznati. Objavićemo njihova imena i pokazaćemo njihova lica - poručila je Navaljna.

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni preminuo je u petak, 16. februara, saopštila je Federalna kazneno-popravna služba Rusije za Jamalo-Nenecki okrug, dodavši da se Navaljni osećao loše posle jutarnje šetnje i da je izgubio svest, nakon čega je neuspešno reanimiran.

Navaljni je služio kaznu zatvora od 30 godina zbog, kako se navodi u presudi, osnivanja i finansiranja ektremističke organizacije i njenih aktivnosti, a bio je poznat kao oštar kritičar Kremlja.

Ostavite komentar