Vesti > Svet

POTPUNI HAOS NA ULICAMA ŠIROM RUSIJE! Policija HAPSI sve pred sobom, više od 100 privedeno zbog PODRŠKE NAVALJNOM

Policija je uhapsila i novinare koji su bili kod spomenika žrtvama Sovjetske represije u Moskvi.

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

17/02/2024 > 10:55

podeli vest:

POTPUNI HAOS NA ULICAMA ŠIROM RUSIJE! Policija HAPSI sve pred sobom, više od 100 privedeno zbog PODRŠKE NAVALJNOM
Foto: Tanjug/AP


Grupe građana protestuju gradovima širom Rusije i odaju počast opozicionom političaru Alekseju Navaljnom. Policija ih je rasterala sa ulica dva najveća ruska grada, Moskve i Sankt Peterburga, i širom zemlje uhapsila najmanje 100 građana.

Prema ruskoj grupi za ljudska prava, OVD-Info, najmanje 100 ljudi je uhapšeno u osam gradova, uključujući Moskvu, Sankt Peterburg i Krasnodar, uprkos tome što je moskovsko tužilaštvo juče upozorilo građane da ne učestvuju na protestima na koje ih pozivaju preko interneta i društvenih mreža. 

Na snimcima i slikama iz dva najveća ruska grada, Moskve i Sankt Peterburga, vide se policajci kako oduzimaju plakate od demonstranata, dok druge odvode sa improvizovanih spomenika Navaljnom.

Dodatno, kako prenosi "Skaj Njuz", na snimcima se vidi i kako policija hapsi novinare koji su bili kod spomenika žrtvama Sovjetske represije u Moskvi.

 

Ruska policija nije dala informacije o hapšenju građana na današnjim protestima.

Zatvorska služba regiona Jamalo-Nenecki, gde je Navaljni služio kaznu zatvora od 30 godina, izvestila je u petak o njegovoj smrti. Ruski opozicionar bio je iza rešetaka otkada se vratio iz Nemačke, u januaru 2021. godine.

Ostavite komentar