Vesti > Svet

Da li je Putin napravio PRESUDNU GREŠKU? Moskva gori, neredi na ulicama, RUSI NEĆE U RAT

Na ulice su izašli oni koji se protive delimičnoj mobilizaciji zbog rata u Ukrajini

Autor: k1info/Kurir.rs

21/09/2022 > 21:16

podeli vest:

Da li je Putin napravio PRESUDNU GREŠKU? Moskva gori, neredi na ulicama, RUSI NEĆE U RAT
Foto: Tanjug/AP/Dmitry Serebryakov

Veliki broj Rusa izašao je večeras na najavljene proteste protiv mobilizacije koju je objavio ruski predsednik Vladimir Putin. Na snimcima koji se šire društvenim mrežama vidi se kako ruska policija interveniše, dok okupljeni uzvikuju parole protiv Putina.

 

Ruska policija hapsila je građane koji su se okupljali da izraze svoje nezadovoljstvo odlukom o delimičnoj mobilizaciji 300.000 rezervista.

 

 

Više od sto građana uhapšeno je na protestima širom zemlje, a na jednom od snimaka vidi se i kako okupljeni stoje naspram policije i skandiraju „Rusija bez Putina“.

 

 

Podsetimo, Putin je najavio delimičnu mobilzaciju u ovoj zemlji i naveo da je Zapad pokazao da ima za cilj da uništi Rusiju i da za to koristi Ukrajinu kao „topovsko meso“.

Oko 300.000 rezervista će biti pozvano da ratuju protiv Ukrajinaca.

Vest da će biti izvršena mobilizacija naterala je Ruse da organizuju proteste, a neki su krenuli i put drugih zemalja kako bi izbegli regrutaciju. Dodatno, informacija o regrutaciji dovela je do enormnog poskupljenja cene avionskih karata iz Moskve. Sve karte su praktično planule, iako je cena dostigla vrednost i do 5.600 dolara.

Letonija, Litvanija i Estonija ne prihvataju Ruse 

Pribaltičke članice Evropske unije, Letonija, Litvanija i Estonija, koje se graniče sa Rusijom, neće ponuditi utočište nijednom Rusu koji beži od mobilizacije, izjavili su ministri te tri zemlje.

 

 

 

Ostavite komentar