Vesti > Svet

PREMINUO još jedan Putinov PROTIVNIK! Umro je istog dana kad i Navaljni

Njegova fotografija maskiranog policajca specijalnih snaga, koji sedi pored Putinovog portreta, postala je simbol protesta 2021. godine

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Anica Ninković

17/02/2024 > 08:14

podeli vest:

PREMINUO još jedan Putinov PROTIVNIK! Umro je istog dana kad i Navaljni
Foto: AlexanderTanjug/AP Photo/Kazakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo


Dmitrij Markov, ruski fotograf preminuo je u 42. godini, lokalni mediji u njegovom rodnom gradu Pskovu rekli su u petak, pozivajući se na njegove prijatelje, a prenosi Moscow Times.

Markov, koji se oslanjao isključivo na iPhone za svoju fotografiju, postao je poznat po snimanju slika svakodnevnog života u Rusiji i njenim regionima.

Njegova fotografija maskiranog policajca specijalnih snaga koji sedi ispod portreta predsednika Vladimira Putina postala je simbol protesta 2021. godine protiv zatvaranja kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog, koji je preminuo juče, na isti dan kad i Markov.

Ova fotografija je prodata za 2 miliona rubalja (21.760 dolara) na online aukciji, a prihod je išao ljudima koji su bili uhapšeni ili kažnjeni tokom protesta u podršci Navaljnom.

Volontirao je u sirotištu i radio kao pomoćni nastavnik u dobrotvornoj organizaciji koja pomaže osobama sa invaliditetom.

Objavio je tri knjige svoje fotografije, a njegova Instagram stranica sa fotografijama Rusije ima više od 800.000 pratilaca.

Ostavite komentar