Vesti > Svet

POSLEDNJE FOTOGRAFIJE NAVALJNOG PRED SMRT! Evo kako je izgledao PUTINOV TRN U OKU, izmučen ali sa kiselim osmehom

On je umro nakon što mu je pozlilo posle šetnje

Izvor: K1info/blic.rs

Autor: Kristina Jokić

16/02/2024 > 13:33

podeli vest:

POSLEDNJE FOTOGRAFIJE NAVALJNOG PRED SMRT! Evo kako je izgledao PUTINOV TRN U OKU, izmučen ali sa kiselim osmehom
Foto: Tanjug/AP


Ruski opozicionar Aleksej Navaljni, najistaknutiji kritičar predsednika Vladimira Putina u Rusiji i nepokolebljivi protivnik rata u Ukrajini, umro je danas u zatvoru.

Tamo je služio 11 i po godina zatvora zbog prevare, nepoštovanja suda i kršenja uslovne kazne. On je sve ove optužbe odbacio kao izmišljene i politički motivisane.

Kako je preneo Sputnjik internešnal, Navaljni se posle šetnje osećao loše u zatvoru i izgubio je svest. On je podvrgnut svim neophodnim merama reanimacije koje nisu dale pozitivne rezultate.

Navaljni se poslednji put oglasio u javnosti krajem januara iz zatvora oko 60 kilometara severno od Arktičkog kruga, kada je ponovio tvrdnje da je trovan, fizički napadnut i lišen adekvatne medicinske nege, ali i da je svakog jutra primoran da u 5 sati ujutro sluša pro-putinovskog pop pevača. A pre toga se žalio na veliku hladnoću u zatvoru.

Na fotografijama koje su tada objavljene, očigledno je da je Navaljni vidno izmučen i mršav, iako se trudio da izgleda pozitivno i nasmejano.

Osuđen da ostane u zatvoru do 74. godine po optužbama za koje tvrdi da su izmišljene kako bi ga sprečile da se bavi politikom.

Ostavite komentar