Vesti > Svet

Kralj Čarls ponovo u javnosti: Vratio se u LONDON sa Kamilom ZBOG LEČENJA

Bakingemska palata je petog februara objavila da se monarh bori sa kancerom

Izvor: K1info/blic.rs

13/02/2024 > 12:22

podeli vest:

Kralj Čarls ponovo u javnosti: Vratio se u LONDON sa Kamilom ZBOG LEČENJA
Foto: Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino


Kralj Čarls vratio se danas iz Sandringema u London kako bi se nastavilo sa lečenjem.

Monarh koji boluje od raka stigao je sa suprugom kraljicom Kamilom. Bakingemska palata je petog februara objavila da se monarh bori sa kancerom.

Kraljevski par proveo je više dana u Sandringemu u Norfolku gde su otputovali prošlog utorka, nakon njegovog susreta sa mlađim sinom, princom Harijem. Na tom imanju je primećen pre nekoliko dana, a u nedelju je sa kraljicom prisustvovao službi u ckrvi.

Objavljena je i nova fotografija kralja Čarlsa koji je u Calrendon house sleteo helikopterom, piše Daily mail. Kamila je sve vreme uz njega. Fotografisani su na putu do Clarence house, njegove rezidencije u Londonu gde se i sreo sa Harijem na 30 odnosno 45 minuta kako navode pojedini izvori.

Kralj Čarls juče je bio u crkvi sa suprugom Kamilom, na tom mestu pojavio se i dan pre nego što je palata saopštila vesti o njegovom zdravstevnom stanju. U subotu se od srca zahvalio na porukama podrške i rekao da je "ohrabrujuće" čuti da njegovo iskustvo inspiriše druge širom zemlje da se pregledaju.

Na slikama zabeleženim ispred crkve u Sandringemu izgledao je prilično raspoloženo, mahnuo je grupi od više do 100 ljudi koji su došli d aga pozdrave.

Foto: Tanjug/AP Photo/Markus Schreiber

 

Pojavljivanje čarsla u javnosti dolazi nakon što su Megan Markl i princ Hari pokrenuli novi sajt gde koriste titule i kraljevski grb u komercijalne pa se komentariše da bi dvor mogao da ih tuži zbog toga. Portparol para izjavio je da je činjenica da su njih dvoje vojovtkinja i vojvoda od Saseksa.

Spor je izazavo i podatak da u njihovim biografijama sa sajta nema ni reči o služenju britanskoj monarhiji čemu su bili posvećeni oko dve godine. U priči o Hariju nema reči o britanskoj kraljevskoj porodici - tačno je da on i Megan više nisu viši članovi dvora, ali je on peti u redu za kruni i važan deo njegovg života jeste njegovo poreklo.

Ostavite komentar