Vesti > Svet

POGLEDAJTE UŽAS U ŠVEDSKOJ: Veliki POŽAR u vodenom parku u Geteborgu, DIM KULJA, EVAKUISANI TURISTI

Rojters navodi da se na snimku može videti kako tobogan guta vatra, dok nekoliko vatrogasnih vozila pokušava da ugasi požar

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

12/02/2024 > 13:11

podeli vest:

POGLEDAJTE UŽAS U ŠVEDSKOJ: Veliki POŽAR u vodenom parku u Geteborgu, DIM KULJA, EVAKUISANI TURISTI
Foto: Tanjug AP


Veliki požar izbio je danas u vodenom parku u zapadnom švedskom gradu Geteborgu, a izgoreo je tobogan i slični objekti koji su bili u izgradnji, rekli su očevici i spasilačke službe.

Za sada nema informacija o povređenima, a policija je, zbog gustog dima nad tim delom grada, savetovala građanima koji žive u toj oblasti da ostanu u domovima i da drže prozore zatvorenim kako im dim ne bi dim ulazio u kuće, prenosi Rojters.

Evakuisani su gosti obližnjeg hotela i poslovne prostorije.

- Požar je izbio na jednom od tobogana van zgrade i onda se proširio na ceo objekat - navedeno je u saopštenju parka Liseberg.

Rojters navodi da se na snimku može videti kako tobogan guta vatra, dok nekoliko vatrogasnih vozila pokušava da ugasi požar.

U trenutku izbijanja požara nije bilo gostiju u vodenom parku Okeana, koji je trebalo da bude otvoren ove godine i koji predstavlja dodatak zabavnom parku u Geteborgu, Lisebergu, rekao je portparol parka za švedsku novinsku agenciju TT.

Ostavite komentar