Vesti > Svet

KO RATUJE OVAJ RAT? Isplivali ŠOK DETALJI - glavni KOMANDANT UKRAJINE je poreklom iz RUSIJE

Otac komandanta Oružanih snaga Ukrajine je penzionisani pukovnik Oružanih snaga Rusije

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Kristina Jokić

09/02/2024 > 11:43

podeli vest:

KO RATUJE OVAJ RAT? Isplivali ŠOK DETALJI - glavni KOMANDANT UKRAJINE je poreklom iz RUSIJE
Foto: wikipedia.org


Roditelji i brat novog glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Aleksandra Sirskog navodno i dalje žive u Rusiji, a njegov otac je penzionisani pukovnik Oružanih snaga Rusije.

Roditelji Sirskog, kako navodi Ridovka, žive u Vladimirskoj oblasti. Tamo živi i brat novog glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Olega koji radi kao obezbeđenje. 

Lokalni mediji takođe navode da su roditelji Sirskog pre početka rata bili aktivni na društvenim mrežama i da se jednom prilikom objavili fotograafije sa marša Besmrtnog puka 2019. godine na kojima se vidi kako stoje sa Georgijevskim lentama.

Agencija TASS razgovarala je sa Olegom koji navodi da već dugi niz godina ne komunicira sa svojim rođakom.

- Ne komuniciram sa njim. Čak ne znam ni gde je. Ne znam ništa o njemu. Davno, veoma davno, otišao je u Ukrajinu. Ceo život je proveo u Ukrajini. Tamo je započeo svoju službu i tamo ima porodicu - rekao je Oleg.

Novinar RT Кonstantin Pridibajlo objavio je na svom Telegram kanalu arhivske fotografije novog glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Aleksandra Sirskog koji učestvuje na proslavi Dana Rusije 2013. godine.

Na fotografijama se vidi Sirski u uniformi i torta sa zastavama Rusije i Ukrajine.

RIA saznaje da najstariji sin novog glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Anton Sirski živi u Sidneju gde je završio fakultet.

Sirski, sudeći po fotografijama objavljenim na društvenim mrežama, voli da se opušta u noćnim klubovima i na zabavama. RIA je primetila da su svi postovi koje je Anton objavljivao u poslednjih nekoliko godina na ruskom jeziku.

Ukrajinski predsednik Volodimir zelenski, podsetimo, imenovao je Aleksandara Sirskog za novog glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine.

Ostavite komentar