Vesti > Svet

Tropski CIKLON napravio HAOS u Australiji! U Kvinslendu 48.000 domaćinstava BEZ STRUJE

Stotine volontera Državne službe za vanredne situacije pomažu meštanima da otklone posledice nevremena, a pomoć pružaju i zatvorenici

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Anica Ninković

27/01/2024 > 16:28

podeli vest:

Tropski CIKLON napravio HAOS u Australiji! U Kvinslendu 48.000 domaćinstava BEZ STRUJE
Foto: Tanjug/HINA/Marko Strmotić


U australijskoj državi Kvinslend 48.000 domaćinstava je i dalje bez struje zbog tropskog ciklona Kirili druge kategorije. Jaki vetrovi i obilna kiša pogodili su region u četvrtak uveče, a u jednom trenutku je 66.000 potrošača bilo bez struje.

Kompanija Ergon Energy je angažovala 600 ekipa kako bi se nastavilo otklanjanje kvarova, a fokus će biti na gradu Taunsvil, gde je najveći broj korisnika koji su ostali bez struje.

Premijer Kvinslenda Stiven Majls rekao je da prekidi u snabdevanju strujom utiču i na telefonske mreže i vodosnabdevanje oko 10.000 domaćinstava.

Biro za meteorologiju je upozorio da će se loše vreme proširiti na zapadne delove Kvinslenda, donoseći ekstremnu vlagu i obilne padavine.

Ekipe hitne pomoći pozvane su da pomognu grupi ljudima čiji su automobili u petak uveče ostali nasukani u blizini mesta Čarters Tauers, zbog porasta poplavnih voda. U tri terenska vozila bilo je 14 ljudi, uključujući četvoro dece.

Stotine volontera Državne službe za vanredne situacije pomažu meštanima da otklone posledice nevremena, a pomoć pružaju i zatvorenici popravnog kompleksa Taunsvil.
 

Ostavite komentar