Vesti > Svet

Na BLISKOM ISTOKU se NE SMIRUJE, SVAKODNEVNO NOVI udari! Izrael izveo NAPAD na Damask!

Sirijski državni mediji javili su da je stambena zgrada pogođena u izraelskom vazdušnom napadu

Izvor: K1info/Tanjug

20/01/2024 > 13:05

podeli vest:

Na BLISKOM ISTOKU se NE SMIRUJE, SVAKODNEVNO NOVI udari! Izrael izveo NAPAD na Damask!
Foto: Tanjug/AP Photo/Omar Sanadiki


U izraelskom napadu na sirijsku prestonicu Damask poginula su četiri pripadnika Iranske revolucionarne garde (IRGC), među kojima je i visoko pozicionirana ličnost njene informativne jedinice, dok je nekoliko osoba ranjeno, rekao je izvor iz regionalne Sirijske alijanse za Reuteurs.

Isti izvor je dodao da je u napadu, precizno navođenim projektilima, potpuno uništena višespratna zgradu u naselju Maze u sirijskoj prestonici Damasku.

Kako je ranije preneto, zgradu koja je bila meta napada, koristili su iranski savetnici koji podržavaju sirijsku vladu.

Iranska novinska agencija Mehr je javila, pozivajući se na obaveštene izvore, da se među stradalima u napadu na Damask nalaze dva visoka iranska vojna savetnika.

- Dva visokorangirana iranska savetnika stradala su u četvrti Maze u Damasku u današnjem napadu cionističkog režima - navela je agencija Mehr.

Iranska državna televizija Pres TV dodaje da su poginuli bili pripadnici IRGC.

Foto: Tanjug/AP Photo/Omar Sanadiki

 

Načelnik bolnice Al-Movasat u Damasku rekao je ranije za online izdanje sirijskog dnevnika Al-Vatan da su u tu bolnicu posle današnjeg napada primljene tri ranjene osobe, uključujući jednu ženu.

Sirijski državni mediji javili su da je stambena zgrada u Damasku pogođena u očiglednom izraelskom vazdušnom napadu. Na snimku se vidi veliki oblak dima u naselju Maze, u Damasku. Izrael nije potvrdio da je izvršio napad na Damask.
 

Ostavite komentar