Vesti > Svet

SKANDAL veliki kao RUSIJA! POLUGOLA ZABAVA slavnih u MOSKVI izazvala RATNU REAKCIJU, uhapšen REPER

Žurku u moskovskom noćnom klubu Mutabor organizovala je blogerka Anastasija (Nastja) Ivlejeva

Izvor: K1info/Tanjug

28/12/2023 > 19:44

podeli vest:

SKANDAL veliki kao RUSIJA! POLUGOLA ZABAVA slavnih u MOSKVI izazvala RATNU REAKCIJU, uhapšen REPER
Foto: Freepik.com


Ruski reper koji je prisustvovao zabavi slavnih u Moskvi samo sa čarapom da bi sakrio svoju "skromnost", osuđen je na 15 dana zatvora, a sponzori su raskinuli ugovore sa nekim od najpoznatijih ruskih zabavljača.

"Skoro gola" žurka u moskovskom noćnom klubu održana u vreme kada je Rusija uključena u rat sa Ukrajinom, a vlasti guraju sve konzervativniju društvenu agendu, izazvala je neobično brzu i snažnu reakciju, prenosi Rojters.

Internetom kruži video snimak Putinovog portparola Dmitrija Peskova koji sluša objašnjenje jedne od zvezda koja je prisustvovala.

Foto: Youtube PrintScreen

 

Baza, novinska kuća poznata po kontaktima sa bezbednosnim službama, izvestila je da su se vojnici koji se bore u Ukrajini među prvima žalili pošto su videli snimak i da su fotografije događaja dospele do ruskog predsednika Vladimira Putina koji nije bio impresioniran.

Peskov je u sredu zamolio novinare da mu oproste što nije javno komentarisao sve veći skandal, rekavši: "Neka ti i ja budemo jedini u zemlji koji ne razgovaramo o ovoj temi".

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da je događaj "uprljao" one koji su učestvovali, ali da su sada imali priliku da rade na sebi, navodi Ura.ru.

Žestoka reakcija vlasti, prokremljskih poslanika i blogera, državnih medija i grupa pravoslavne crkve danima dominira na naslovnim stranama, potiskujući priče o rastu cena jaja i omogućavajući ljudima da iskale bes protiv elitnog šou-biznisa, ocenjuje britanska agencija.

Žurku u moskovskom noćnom klubu Mutabor organizovala je blogerka Anastasija (Nastja) Ivlejeva, a prisustvovale su joj poznate pevačice u donjem vešu ili u oskudnim kostimima, koje su godinama bile deo zabavnih programa državne televizije.

Ivlejeva, koja je od tada postala jedno od najpriznatijih ruskih imena, vidi se na jednom snimku kako pokazuje lanac oko svoje stražnjice optočen smaragdima u vrednosti od 251.000 dolara u vreme kada se neki Rusi bore da prežive.

Od tada je objavila dva video snimka javnog izvinjenja za događaj koji je trajao od 20. do 21. decembra. U drugom izvinjenju u suzama, objavljenom u sredu, Ivlejeva je rekla da se kaje zbog svojih postupaka i da zaslužuje sve što je dobila, ali da se nada da će joj se dati "druga šansa".

Njeno ime je od tada nestalo kao jedno od javnih lica velikog ruskog operatera mobilne telefonije MTS, poreski organi su otvorili istragu koja potencijalno može rezultirati petogodišnjom zatvorskom kaznom, a moskovski sud je prihvatio tužbu grupe pojedinaca koji traže isplatu 10,9 miliona dolara za "moralne patnje".

Ako uspeju, žele da novac ode u državni fond koji podržava ratne veterane.

- Održavati takve događaje u vreme kada naši momci ginu u specijalnoj vojnoj operaciji i mnoga deca gube očeve je cinično. Naši vojnici na prvoj liniji se definitivno ne bore za ovo - rekla je Jekaterina Mizulina, direktorka Ruske lige za siguran internet, tela osnovanog sa podršku vlasti.

Mnogi poznati učesnici zabave snimili su izvinjenje, uključujući novinarku Kseniju Sobčak čiji je pokojni otac Anatolij nekada bio Putinov prijatelj i šef.

Skandal dolazi u trenutku kada je Putin, za koga se očekuje da će osvojiti još jedan šestogodišnji mandat na martovskim izborima, udvostručio društveni konzervativizam, pozivajući porodice da imaju osmoro ili više dece, i nakon što je Vrhovni sud Rusije odlučio da LGBT aktivisti treba označiti kao "ekstremiste".

Foto: Tanjug

 

Nikolaj Vasiljev, reper poznat kao Vacio koji je na zabavu došao samo u čarapi, osuđen je pred moskovskim sudom na 15 dana i novčano sa 2.182 dolara zbog propagande "netradicionalnih seksualnih odnosa".

Drugim poznatijim imenima otkazani su koncerti i unosno vreme emitovanja na državnoj televiziji, poništeni ugovori sa sponzorima i, u najmanje jednom slučaju, navodno su isključeni iz novog filma.

Skandal je razbesneo one koji podržavaju ruski rat u Ukrajini. Stojeći ispred Boljšog teatra u četvrtak, Nadežda, jedna stanovnica Moskve, rekla je Rojtersu da je ogorčena i da misli da one koji su učestvovali treba kazniti i da ih više ne prikazuju na TV-u.

- Ako se zabavljate, barem nemojte to snimati. U ovako teškom trenutku (za Rusiju) trebalo bi da se bar stide. Zar ih nije sramota pred onima koji se bore za nas - rekla je ona.

Aleksandar, još jedan Moskovljanin, rekao je da oni koji su prisustvovali nisu prekršili nijedan zakon i da su bili slobodni da rade šta žele na privatnom događaju. Ali jedna žena koja je rekla da je njen nećak izgubio obe noge u borbi, napisala je u postu za Ligu za bezbedan internet da bi zvezde trebalo da plate protezu za njene rođake i druge kako bi se iskupili.

- To bi bilo bolje izvinjenje - napisala je neidentifikovana žena.
 

Ostavite komentar