Vesti > Svet

KRALJ LJUTKO... ups, ČARLS III: Sad se razbesneo na - OLOVKU

Ne mogu da podnesem ovu prokletu stvar, rekao je kralj tokom ceremonije potpisivanja knjige u dvorcu Hillsborough u Severnoj Irskoj

Autor: City magazine

14/09/2022 > 10:56

podeli vest:

KRALJ LJUTKO... ups, ČARLS III: Sad se razbesneo na - OLOVKU
Foto: Tanjug/AP Photo/Markus Schreiber


Kralj Čarls kao prvi izazov u svojoj vladavini dobio je sukob sa penkalom – i prilično je žestoko.

Kralj Čarls je s kraljicom, suprugom Kamilom, prisustvovao prijemu u dvorcu Hillsborough u Severnoj Irskoj, gde se susreo s članovima skupštine Severne Irske.

 

Tokom ceremonije potpisivanja knjige, pred kraj posete, Čarls je shvatio da je isprva napisao pogrešan datum, a potom se požalio na olovku koju je koristio. Naljutio se jer je iz olovke curilo mastilo, a Kamila je komentarisala da “curi svuda”, prenosi Index.hr.

Nakon njene pritužbe kraljevski pomoćnik brzo je dotrčao i sklonio olovku koja je curila.

“Ne mogu da podnesem ovu prokletu stvar”, rekao je Čarls dok je maramicom brisao mastilo s ruku i dodao da se ovo događa “svaki prokleti put”.

“Već mu je dosta”, “Ne mogu ni da zamislim koliko je pod stresom zbog ovoga”, “Olovke i držač olovki ne igraju u timu s kraljem”, “Smiri se, smiri se, čoveče”, “Ova olovka će sutra biti prognana”, neki su od komentara.

Ovo nije prvi put da su ga naljutile olovke

Čarls je i pre nekoliko dana imao nesuglasice s olovkama. Tokom ceremonije na kojoj je Čarls III proglašen novim britanskim monarhom, a ljudi su mogli da je gledaju uživo u televizijskom prenosu, mnogim je gledaocima zapao za oko jedan detalj.

Čarls je kao deo procedure potpisivao dokumente, ali u jednom momentu je shvatio da na stolu, pored velikih deklaracija i mastila, nema dovoljno mesta.

 

 

U tom trenutku je gurnuo kutijicu s olovkama na stranu i oštro pogledao službenika, a prizor iznerviranog Čarlsa nije prošao nezapaženo. Brzo se pojavila ruka koja je kutijicu sklonila, da bi ona kasnije bila vraćena zbog Vilijamovog potpisivanja. Vilijam ju je bez ljutnje, dok je potpisivao dokument, odložio na drugi papir.

“Zašto je Čarls napravio tako čudan gest kad je tražio da se skloni kutijica s nalivperima? Zašto je samo nije dodao nekome i rekao: ‘Možete li ovo da sklonite molim vas?’ Kad ceo život imaš sluge, onda se ovako ponašaš”, napisala je jedna korisnica na Tviteru.

Urokljivo dugme

Osim rata sa olovkama, Čarls je doživeo još jedan peh. Naime, ni dugmići mu nisu dobri prijatelji, pa je u žurbi dok se oblačio, ili dok ga je neko oblačio, omašio dugme i nakrivo se zakopčao.

 

 

– Prvi dan bez mame. Kamila mu zakopčala sako.

 

 

 

 

Ostavite komentar