Vesti > Svet

Žena iz Čikaga UMRLA jer je ostala ZAKLJUČANA u HOTELSKOM ZAMRZIVAČU! Njena PORODICA se NAGODILA za 10 MILIONA DOLARA

Oni su ih tužili jer su bili nemarni, nisu obezbedili zamrzivač i nisu pregledali sigurnosne kamere

Izvor: K1info/Tanjug

14/12/2023 > 22:15

podeli vest:

Žena iz Čikaga UMRLA jer je ostala ZAKLJUČANA u HOTELSKOM ZAMRZIVAČU! Njena PORODICA se NAGODILA za 10 MILIONA DOLARA
Foto: Pexels.com


Porodica žene iz Čikaga, koja se smrzla nasmrt pošto je ostala zaključana u hotelskom zamrzivaču, pristala je na pravnu nagodbu od 10 miliona dolara.

U sudskim zapisima navodi se da će Tereza Martin, majka Keneke Dženkins, dobiti oko 3,7 miliona dolara. Ostalim članovima porodice pripašće 1,2 miliona i 1,5 miliona, dok će 3,5 miliona dolara pokriti troškove advokata, a 6.000 dolara je za troškove sahrane Dženkinsove.

Prema tužbi prvobitno je traženo više od 50 miliona dolara odštete.

Agencija podseća da je Dženkins pronađena mrtva u zamrzivaču u hotelu Kraun Plaza, u predgrađu Rouzmonta u septembru 2017. godine, dan pošto je prisustvovala tamošnjoj zabavi.

Medicinska kancelarija okruga Kuk utvrdila je da je ona umrla od hipotermije i da je njena smrt bila slučajna, dok su trovanje alkoholom i upotreba leka za lečenje epilepsije i migrene bili "bitni faktori" u njenoj smrti.

Snimci nadzora, koje je objavila policija, pokazuju kako Dženkins sama luta kroz kuhinju u blizini zamrzivača oko 3:30 ujutro na dan kada je nestala.

Foto: Tanjug/AP

 

Tereza ​​Martin podnala je tužbu u decembru 2018. godine, navodeći da su hotel, kompanija za obezbeđenje i restoran u hotelu koji je iznajmio zamrzivač bili nemarni, jer nisu obezbedili zamrzivač, niti obavili odgovarajući pretres posle nestanka njene kćerke.

Prijatelji, s kojima je Dženkinsova bila na zabavi, oko 4 sata ujutro obavestili su Martinovu, a ona je zvala hotel i rečeno joj je da će pregledati snimke nadzora, navodi se u tužbi.

Međutim, telo pokojnice nije otkriveno više od 21 sat pošto se verovalo da je ušla u zamrzivač.

Snimci s video-nadzora nisu pregledani sve dok policija nije stigla u hotel, a da je hotel pravilno nadgledao sigurnosne kamere, Keneka Dženkins bi i dalje bila živa, smatra se u tužbi.
 

Ostavite komentar