Vesti > Svet

ODGOVOR KOJI ČEKAJU SVI: Putin otkriva kada nastaje mir sa Ukrajinom!

Kada je reč o demilitarizaciji, Putin je rekao da Ukrajina dobija dosta naoružanja, koje će, kako je naveo, uskoro početi da ponestaje.

Izvor: K1info

Autor: Ognjen Nestorović

14/12/2023 > 11:03

podeli vest:

ODGOVOR KOJI ČEKAJU SVI: Putin otkriva kada nastaje mir sa Ukrajinom!
Foto: Shutterstock/Tanjug/AP


Postojanje Rusije bez suvereniteta je nemoguće, glavni zadatak je njegovo jačanje, bezbednost granica i obezbeđivanje prava i sloboda građana, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin na godišnjoj konferenciji za medije.

-Za državu kao što je Rusija, postojanje, jednostavno postojanje naše zemlje, bez suvereniteta je nemoguće. To jednostavno neće postojati. Bar u obliku u kojoj postoji danas i u kojoj je postojala hiljadu godina-, rekao je Putin sumirajući godinu.

On je naveo da se to odnosi na jačanje spoljnog suvereniteta, odnosno jačanje odbrambenih sposobnosti zemlje i spoljne bezbednosti, zatim na jačanje javnog suvereniteta, odnosno bezuslovno obezbeđenje prava i sloboda građana i razvoj političkog sistema, kao i na osiguranje bezbednosti i suvereniteta u ekonomskoj i tehnološkoj sferi, prenosi RIA Novosti.

Foto: Tanjug/AP Photo/Sergei Savostyanov, Sputnik, Kremlin Pool Photo

 

Na pitanje kada će nastupiti mir, Putin je istakao da će sukob u Ukrajini biti završen kad ciljevi budu ispunjeni.

-Govorimo o neutralnom statusu Ukrajine, denacifikaciji i demilitarizaciji. U Kijevu su tvrdili da tamo nema nacista, ali kada šef kijevske administracije aplaudira bivšem SS vojniku, nije li to znak nacifikacije-, postavio je Putin pitanje.

Kada je reč o demilitarizaciji, rekao je da Ukrajina dobija dosta naoružanja, koje će, kako je naveo, uskoro početi da ponestaje.

-Isporučili su Kijevu sve što su zapadne zemlje obećale da će isporučiti, pa čak i više. Međutim, ruska vojska nastavlja da uspešno uništava ovo oružje", naglasio je Putin. Za Putinovu godišnju konferenciju za medije i direktnu liniju, koje su ove godine spojene, stiglo je više od milion i po pitanja, a građane Rusije najviše interesuje ruska "specijalna vojna operacija" u Ukrajini, situacija na međunarodnom planu, ali i medicina i obrazovanje, navodi RIA Novosti.

Ostavite komentar