Vesti > Svet

Nije samo na SEVERU strogoća: Sportisti iz Južne Koreje koji idu na Olimpijadu prvo MORAJU DA prođu VOJNU obuku

Na društvenim mrežama mnogi kritikuju tu ideju i smatraju da je van pameti

Izvor: K1info/Tanjug

07/12/2023 > 15:01

podeli vest:

Nije samo na SEVERU strogoća: Sportisti iz Južne Koreje koji idu na Olimpijadu prvo MORAJU DA prođu VOJNU obuku
Foto: Pexel.com


Olimpijski komitet Južne Koreje nastoji da pošalje na stotine sportista u centar za vojnu obuku kako bi poboljšali mentalnu izdržljivost za Olimpijske igre u Parizu.

Južnokorejski sportski i olimpijski komitet je prošle nedelje savetovao domaća udruženja da ovog meseca pošalju sportiste u kamp južnokorejskih marinaca u jugoistočnom lučkom gradu Pohang na trodnevnu obuku, navode neka udruženja, preneo je AP. 

Oko 320 sportista, uključujući žene, očekuje se u kampu za obuku, saopštili su danas zvaničnici Komiteta.

Sportska udruženja su ranije tražila od svojih sportista da pohađaju obuku kroz koju prolaze marinci uoči velikih sportskih događaja, ali je ovo prvi put da je Olimpijski komitet to preporučio, dodali su zvaničnici Komiteta.   

Zvaničnici su, kako se izveštava, odlučili za kamp posle Azijskih igara u Kini u oktobru, kada je Južna Koreja završila na trećem mestu po broju zlatnih medalja posle Kine i Japana.

Nakon Azijskih igara, direktor Olimpijskog komiteta Li Ki-Heung izneo je ideju o treningu u kampovima marinaca i rekao da će se sportistima pridružiti najviši zvaničnici Komiteta, uključujući i njega, objavili su južnokorejski mediji.

Poruke kritike plana Olimpijskog komiteta preplavile su južnokorejske društvene mreže i sajtove, čiji su korisnici istakli da je on van pameti.   
         
 

Ostavite komentar