Vesti > Svet

Devojčica (8) iz Grčke umalo UMRLA zbog TIKTOK IZAZOVA: Htela je da POBEDI DRUGARE u školi i samo se SUŠILA

Ona je zadobila ozbiljne povrede pokušavajući da ispuni zlokobni "blackout challenge"

Izvor: K1info

Autor: Telegraf.rs/Anica Ninković

01/12/2023 > 15:59

podeli vest:

Devojčica (8) iz Grčke umalo UMRLA zbog TIKTOK IZAZOVA: Htela je da POBEDI DRUGARE u školi i samo se SUŠILA
Foto: Freepik.com


TikTok izazovima nikako da dođe kraj. Devojčica (8) sa severa Grčke izgubila je svest naočigled svojih školskih drugova dok je pokušavala da ispuni jedan od njih.

Ona je zadobila ozbiljne povrede pokušavajući da ispuni zlokobni "blackout challenge". Devojčica je zatvorila oči i držala je dah sve dok nije izgubila svest. Međutim, prilikom pada jako je udarila glavu, prenose grčki mediji.

Učenica trećeg razreda je samo želela da "pobedi" svoje drugare, što se umalo završilo kobno.

- Umalo je izgubila život da bi završila taj izazov. Zatvorila je oči i držala dah, samo da bi pobedila. Sve se dogodilo u školi. U jednom trenutku je izgubila svest, pala je i udarila glavu. Završila je u bolnici - rekao je član porodice povređene devojčice.

Šta je zlokobni "blackout challenge"?

Reč je o online izazovu u kom se od korisnika traži da zadrže dah što duže mogu i snime svoje reakcije lica i tela. To je virtuelna "igra davljenja" koja je postala popularna pre oko dve godine na TikToku među decom.

Kako su ranije izveštavali svetski mediji, zabeleženo je nekoliko smrtnih slučajeva među decom. Prema rečima stručnjaka, ono što se zaista dešava sa ovim konkretnim izazovom je nedostatak kiseonika u mozgu, kao što se dešava kada se neko davi.

U ovoj igri, ako neko zadrži dah duže od tri minuta, može da doživi neko oštećenje mozga, dok, kako ističu stručnjaci, ako je kiseonik u mozgu nizak duže od pet minuta, to dovodi do smrti.

Deca koja su ovo probala imala su crvene oči, tragove na vratu, jake glavobolje, ali i osećaj dezorijentacije.

Nije poznato u kakvom je devojčica sada stanju i koliko teške povrede glave je zadobila prilikom pada.

Ostavite komentar