Sport > Svet

MotoGP Banjaja u POSLEDNJOJ trci sezone ODBRANIO titulu svetskog prvaka!

Vozač Dukatija, Frančesko Banjaja trijumfom u Valensiji postao je ponovo šampion sveta

Izvor: K1info

Autor: K1info

26/11/2023 > 22:04 >> 22:08

podeli vest:

MotoGP Banjaja u POSLEDNJOJ trci sezone ODBRANIO titulu svetskog prvaka!
Foto: Tanjug/AP Photo/Manish Swarup


Čitava sezona stala je u POSLEDNJU trku.

 

Vozač privatnog Dukatija, Horhe Martin, je nakon jučerašnje pobede u sprintu morao da trijumfuje i danas na trci za Veliku nagradu Valensije. Na sve to, bilo mu je potrebno da najveći rival i aktuelni šampion Frančesko Banjaja u tom slučaju završi ispod 5. mesta.

Već posle par krugova trke dvojica pretendenata na titulu su se izdvojila i počela slalom u krivinama za prvo mesto. Međutim, posle jedna greške, Horhe Martin je bio prinuđen da skrene sa staze kako ne bi pao sa motocikla, a kada se vratio na stazu čak SEDAM vozača ga je preteklo i bilo je jasno da su mu šanse za pobedu i titulu svedene samo na nivo statističke greške.

Da stvar bude gora po njega, samo tri kruga posle toga, u želji da pretekne druge vozače, pravi grešku, udara u zadnji točak nekadašnjeg šampiona Marka Markeza i osim što njega ni krivog ni dužnog obara sa motocikla, produžava pravo u krivini, odlazi u šljunak i pada sa motocikla za definitivni kraj svojih šampionskih ambicija.

Frančesko Banjaja ubrzo nakon toga dobija informaciju od svog tima da je Horhe Martin van staze i preostalo mu je samo da odveze trku do kraja i time odbrani titulu šampiona sveta.

Da ovde ne bude kraj čudnim stvarima danas potrudila se i sama direkcija trke koja je kaznila vozača Fabija Di Đanantonija, inače drugoplasiranog na kraju današnje trke, sa 3 sekunde kazne zbog dvostruke opomene povodom niskog PRITISKA U GUMAMA, tako da je vozač Gresini Rejsinga umesto na drugom stepeniku podijuma, završio na ČETVRTOM mestu.

Današnjom trkom u Valensiji je spuštena zavesa na još jednu izuzetno uzbudljivu MotoGP sezonu, a početak nove nas očekuje već u martu 2024. godine.

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar