Vesti > Svet

Zatvoren GRANIČNI PRELAZ između SAD i KANADE: Velika EKSPLOZIJA na Nijagarinim vodopadima, DVOJE MRTVIH

Nije jasno da li ima poginulih ili povređenih, a poreklo eksplozije ostaje nepoznato

Izvor: K1info/telegraf.rs

22/11/2023 > 19:45 >> 20:58

podeli vest:

Zatvoren GRANIČNI PRELAZ između SAD i KANADE: Velika EKSPLOZIJA na Nijagarinim vodopadima, DVOJE MRTVIH
Foto: Tanjug/AP


Eksplozija u kojoj je učestvovao automobil na mostu "Duga" kod Nijagarinih vodopada izazvala je haos duž granice, a sva četiri kopnena prelaza između SAD i Kanade su zatvorena dok se ne sazna više o uzroku eksplozije.

Eksplozija je prijavljena u sredu popodne, javlja "Daily Mail".

Nejasno je da li ima poginulih ili povređenih, a poreklo eksplozije ostaje nepoznato.

Fotografije i video snimci navodno sa mesta granične kontrole pokazuju vatru i delove automobila na tlu.

 

Grad Nijagarini vodopadi saopštio je da je eksplozija došla iz automobila koji je pokušavao da uđe u SAD iz Kanade.

Lokalni mediji preneli su ranije da su sva četiri međunarodna granična prelaza između SAD i Kanade u zapadnom Njujorku zatvorena u sredu zbog incidenta.

FBI istražuje eksploziju vozila u sredu na graničnom prelazu mosta "Duga" između SAD i Kanade, prema izvorima Fox News", pokušaj terorističkog napada. Poginule su dve osobe.

Eksploziv je u tom trenutku bio u vozilu, a dve osobe koje su bile u automobilu su mrtve, rekli su izvori "Fox News". Povređen je granični službenik.

 

 

Oglasila se i kancelarija nadležnog FBI u Bafalu.

- Kancelarija FBI u Bafalu istražuje eksploziju vozila na mostu Rainbov, graničnom prelazu između SAD i Kanade u Nijagarinim vodopadima. FBI koordinira sa lokalnim, državnim i saveznim partnerima za sprovođenje zakona u ovoj istrazi. Pošto je ova situacija veoma fluidna, to je sve što u ovom trenutku možemo da kažemo - navedeno je u saopštenju.

Međunarodni granični prelazi između Kanade i zapadnog Njujorka zatvoreni su nakon prijavljenog incidenta, u kojem je povređena najmanje jedna osoba, 27-godišnji muškarac koji je prebačen u Memorijalnu bolnicu Nijagarini vodopadi sa lakšim povredama, uključujući bolove u leđima i druge povrede. Njegovo stanje nije teško.

Ostavite komentar