Vesti > Svet

Pomoćnik Valerija Zalužnog POGINUO: Stradao od GRANATE koju mu je poklonio KOLEGA, teško ranjen i njegov sin

Prilikom pregleda stana otkriveno je još 5 granata

Izvor: K1info/telegraf.rs

06/11/2023 > 21:04

podeli vest:

Pomoćnik Valerija Zalužnog POGINUO: Stradao od GRANATE koju mu je poklonio KOLEGA, teško ranjen i njegov sin
Foto: Youtube PrintScreen/ТСН


Oficir Genadij Častjakov, pomoćnik glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnjeg, poginuo je u svojoj kući od eksplozije ručne bombe, rekli su policijski izvori ukrajinskoj agenciji Ukrinform.

Izvori u policiji rekli su za Ukrinform da su granate bile deo "poklon seta" koji je Častjakovu za rođendan poklonio njegov kolega, pukovnik Timčenko.

Timčenko je već dao iskaz u kojem je naveo da je sam odlučio da napravi takav poklon tako što je u drvenu kutiju stavio flašu viskija „Blek lejbel” i šest granata, što su potvrdila tri svedoka.


- Teško te je iznenaditi, zato ti poklanjam granate i flašu dobrog viskija - rekao je Timčenku Častjakovu.

Izvor iz policije je rekao da je očigledno da je Častjakov to shvatio kao šalu, zato što je kasnije uzeo decu iz škole i počeo da otvara poklone sa njima. 

- Mislio je da u kutiji nisu borbene granate, već čaše određenog oblika - rekao je izvor.

Kako je ranije prenela kijevska agencija, u selu Čajki u Kijevskoj oblasti od eksplozije granate poginuo je ukrajinski oficir, a njegov 13-godišnji sin je teško povređen. 

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužnji potvrdio je smrt svog pomoćnika.

Oficira je na njegov rođendan usmrtio eksploziv koji se nalazio u jednom od poklona, napisao je Zalužnji na svom Telegram kanalu, prenosi Kijev independent.

- Od početka invazije u punom obimu, Genadij mi je bio pouzdan oslonac, potpuno posvetivši svoj život Oružanim snagama Ukrajine i borbi protiv ruske agresije - rekao je Zalužnji.

Supruga Častjakova je rekla da je njenog muža ubila granata koja se nalazila u poklon kesi koju je doneo kući, javila je Ukrajinska pravda, pozivajući se na izvore u policiji.

Njegov 13-godišnji sin je teško povređen u eksploziji i nalazi se na intenzivnoj nezi, saopštile su vlasti. 

Iza Častjakova su ostali supruga i četvoro dece.

Ostavite komentar